Könnyek, öröm és büszkeség: brazilok, miután kijutottak az első hazai Majorükre

Könnyek, öröm és büszkeség: brazilok, miután kijutottak az első hazai Majorükre

Október 31-én jön az IEM Rio Major, amit élőben, magyarul követhettek az Esport1TV felületein!

A brazil Counter-Strike nagyjai, FalleN, fer, TACO és coldzera két Majort nyertek együtt FNX-szel 2016-ban. Azóta sok víz lefolyt az Amazonason: a játékosok külön utakon folytatták a karrierjeiket a sikerek után, majd újra összeálltak az MIBR-ban, de 2022-höz érve ismét szétszéledtek. FalleN és fer jelenleg az Imperialban játszanak, ahol FNX az edzőjük most, míg TACO és coldzera a 00Nationben találták meg a számításaikat. Amiben viszont továbbra is osztozhatnak, hogy mindkét csapat lejutott az első brazil Majorre pár ígéretes fiatal társaságában. A játékosoknak nyilván nagyon sokat jelent ez, de mennyit is? Talán jobb, ha ők maguk mondják el!

FalleN

„Sokféleképpen éreztük magunkat ezen a versenyen. A buszon szinte elsírtuk magunkat idefelé jövet, miközben meditáltunk a folyamatról, gondolkodtunk mit kell tennünk, hogyan írányítsunk. Miket kell mondanunk ahhoz, hogy felülkerekedjünk, amin akarunk, a csatamódon, amikor elindul a játék és az érzelmek elengedésén, hogy minden körre fókuszáljunk. Ezen a versenyen voltam a legérzelmesebb egész életemben és ez a legnagyobb győzelmem valaha.”

„A Major Rioban a brazil Counter-Strike ünnepe. Annyi jó dolgot csináltunk az elmúlt 23 évben, ha mondhatom ezt, nem játszom ennyi ideje, vannak nálam idősebb emberek. A brazilok régóta szenvedélyesek a CS iránt. A Cyber Cup napjai óta, amikor még a szomszédokkal játszottunk meg ilyenek, most pedig mindenkinek lehetősége lesz a brazil játékosoknak és a világ legjobbjainak szurkolni itt. Ez lesz a legnagyobb e-sportrendezvény valaha, biztos vagyok benne” – mondta FalleN a Dust2.us-nek.

fer

„Nagyon boldog vagyok, nem találom rá a szavakat, de igazán izgatott vagyok, hogy Brazíliába mehetünk és a hazánkban játszhatunk. Még jobb, hogy én Rio de Janeiroból is származom, szóval még különlegesebb lesz ez nekem. Remélem sok rajongót látok majd, akik az elejétől fogva támogattak minket abban, amit csinálunk, nem csak a szerveren, de azon kívül is. Nagyon izgatott vagyok” – mondta fer a HLTV-nek.

TACO

„Ez egy valóra vált álom, hogy őszinte legyek, nagyon keményen dolgoztam ezért a pillanatért. A járvány miatt tudtuk, hogy Riot elhalasztották, ez van, de akkoriban szerintem nem jutottunk volna ki a Majorre, amikor az MIBR-ral játszottam. Két vagy három évvel később pedig itt vagyunk, egy másik projekt, nagyon különböző csapat, két-három nagyon fiatal srác, akik megvalósítják az álmaikat. Nagyon büszke vagyok rájuk és örülök, hogy a részese lehetek ennek. Most hálásan érzem magam az elmúlt hónapban történtek miatt és csak folytatni akarom” – mondta TACO a Dust2.us-nek.

Coldzera

„Ez egy újabb eredmény, segíteni fog a kölykökről [a fiatalabb csapattársai: latto, dumau, try] levenni a nyomást, az érzés leírhatatlan. Különleges lesz Brazíliában játszani egy Majorön, mindig is erről álmodtunk. [...] Annyi mindent elértem és leküzdöttem, játszottam és minden trófeát megnyertem, amit csak akartam, de az érzés, hogy ők [lattoék] még most váltják valóra az álmaikat, minket is hajt, hogy többet játsszunk.”

„12, 13, 14 órákat játszom naponta. Mindent félretettem ismét, nem járok a kondiba, nem az életemet élvezem, hanem CS-zek. [...] Amikor a fiatal srácok átjöttek TACO-val [a 00Nationbe], akkor az nem csak az önbizalmamat, hanem az örömömet is erősítette. Azt hiszem ez hiányzott, szeretek olyan emberekkel játszani, akiket tényleg kedvelek és ez meglátszik a játékomon is” – mondta coldzera a Dust2.com.br-nek

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!