LoL: Miért tért vissza Doublelift?

LoL: Miért tért vissza Doublelift?

Pénz, hírnév, sikerek? Vajon mi motiválta?

Az ősszel némi meglepetésre Yiliang "Doublelift" Peng bejelentette, hogy visszatér, megunta a nyugdíjas éveket és ismét a profi színpadra lép. A CLG, a TSM és a Team Liquid korábbi játékosa végül a 100 Thieveshez írt alá, csak úgy, mint Bjergsen, így együtt próbálhatják meg ismét meghódítani az LCS-t. Mégis mi vette rá DL-t, hogy a nyugis visszavonult életét lecserélje? Amennyiben azt gondolod, hogy a pénz, tévedsz, legalábbis Doublelift elmondása alapján.

„Nagyon szerettem a streamelést. Az első évben annyira szenvedélyesen szerettem. Valószínűleg nyílt titok, hogy a streameléssel többszörösét meg lehet keresni, mint a profi játékkal, és feleannyi időt kell ráfordítani." – mondta az ADC. A kulcs abban van, hogy nyugalmas élete volt, hiányzott belőle a versenyzés okozta felfokozott állapot. A profi közeg hajtása visszaszívja őket a színpadra. Hogyan is jutottunk el idáig?

A TSM 2020-as világbajnokságon való tragikus szereplése után a szervezet készen állt arra, hogy megújítsa a rostert körülötte és a nemrég távozott jungler Spica körül. Doublelift azt is elhatározta, hogy folytatja játékos karrierjét, és amikor a csapat tárgyalásokat kezdett a veterán támogatóval, Hu "SwordArt" Shuo-Chieh-vel, a veterán lövész lázba jött. Annyira, hogy amikor nem jött össze a szerződés, elkeseredettségében más opciókat is megvizsgált a piacon. Ez a lépés nagyon felbőszítette a csapat hírhedt vezetőjét, Andy "Reginald" Dinht, és sértettségében az academy AD carry Lostot léptette elő, aki egyébként tavaly távozott a klubtól. A sztárlövész számára ekkor már csak az a lehetőség állt fennt, hogy vagy egy gyengébb LCS-szervezethez csatlakozik, vagy teljes munkaidős streamer lesz. Mint tudjuk, utóbbi mellett döntött. Ahogyan a fenti nyilatkozatból is látjuk, az első évben „nem is volt semmi gond". Azonban második évében Doublelift elkezdett részt venni a liga élő eseményein. Ez pedig elég szikra volt ahhoz, hogy a versenyzés iránti vágya ismét fellángoljon. Mind a tíz LCS-csapatot megkereste, hogy felmérje az iránta való érdeklődést, és meglepetésére több ajánlatot is kapott a szolgálataira. Mivel ennyi csapat kereste őt, visszatért az önbizalma, és a 100 Thievest választotta új otthonául a csapat kiváló brandingje, a magas szintű személyzet, az átlátható LCS-működés és az erős játékoskeret miatt. Persze két év kihagyás mindenkinek megárt, ezt ő maga is tudja.

„Ha szünetet tartasz bármiért, bárkiért, akkor rosszabb leszel, bármit is csinálsz. Teljes mértékben hiszek abban, hogy valamikor újra formába lendülök. Ez egy kis időbe fog telni. Lehet, hogy néhány hónapba, de az is lehet, hogy egy fél vagy akár az egész splitbe is beletelik. De hiszem, hogy újra formába fogok lendülni, és újra a legjobb leszek a posztomon" – fogadkozott.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted nyer szezont a 100 Thieves 2023-ban?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.