LoL: Vége a vizsgálatoknak, szabályt szegett FTX TSM Reginald

LoL: Vége a vizsgálatoknak, szabályt szegett FTX TSM Reginald

A LoL-világ egyik legbefolyásosabb üzletemberéhez kapcsoldó vádak igaznak bizonyultak.

2021 novemberében robbant ki az elmúlt hónapok legnagyobb League of Legends e-sporthoz kapcsolódó botránya, amelynek főszereplője nem volt más, mint az FTX TSM elnök-vezérigazgatója, Andy "Reginald" Dihn. A csapat egykori középső ösvényeséről Doublelift azt állította, hogy elképesztően nagy egóval rendelkezik, valamint undorító módon bánik a játékosaival. DL másnap folytatta a vádaskodást, lelki terrorról, depresszióba taszításról és verbális abúzusról beszélt, amelyek mind-mind Reginaldtól származnak. A Riot Games sem mehetett el ezen kijelentések mellett, 2022 elején belekezdtek egy átfogó vizsgálatba az FTX TSM-en belül. Ennek hozták nyilvánosságra az eredményét, amely alátámasztja Doublelift és a többiek kijelentéseit a CEO-val kapcsolatban.

Milyen következtetésekre jutott a vizsgálat során a Riot Games?

A Riot erre dedikált hivatalos állománya megállapította, hogy Reginald több ponton megsértette az LCS hivatalos szabályzatát. Andy Dihn az FTX TSM játékosaival és a további munkatársakkal szemben olyan magatartást tanúsított, ami elfogadhatatlan. Verbális abúzusról, zaklatásról, becsmérlésről van szó, amelyet nem lehet megengedni semmilyen körülmények között.

Milyen büntetést kapott az FTX TSM és Reginald?

A klubra 75 000 dolláros büntetést szabtak ki. Andy Dihnnek érzékenyítő és vezetői kvalitásokat javító kurzuson kell részt vennie. Emellett a teljes Riot-ökoszisztémára kiterjedően két éves felfüggesztést kapott, vagyis ha bármilyen kihágást elkövet a következő 24 hónapban, akkor sokkal súlyosabb szankciókra számíthat. Emellett létrehoztak a szervezeten belül egy olyan rendszert, amelynek segítségével bárki névtelenül jelezheti, ha őt valamilyen abúzus éri.

A Riot összesen 14 különböző személlyel beszélgetett az ügyben, számos elektronikus levelet, videót, nyilvános kinyilatkoztatást és egyéb beszélgetést néztek át tüzetesen, mire eljutottak arra a következtetésre, amit fentebb olvashattatok. Az ügy ezzel lezárult, az FTX TSM-nek innentől arra kell figyelnie, hogy az e-sportcsapatai a lehető legjobb formában teljesítsenek a következő hetekben, mert hamarosan véget érnek a nyári szezonok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!