A Riot is elkezdett nyomozni a TSM CEO-ja, Reginald ügyeiben

A Riot is elkezdett nyomozni a TSM CEO-ja, Reginald ügyeiben

A vádak szerint mindennapi verbális erőszak és szemétkedés övezte a TSM mindennapjait.

A League of Legends esport szcénájának egyik legnagyobb szereplője egyértelműen a TSM. Eredményeik végül nem tükrözték mindezt, de a marketing és a játékosok szerethetősége sok rajongót feléjük húzott. Ráadásul igen nagy múlttal rendelkeznek, gyakorlatilag az elsők között érkeztek meg az NALCS-be is. Mindezt leginkább Reginaldnak, a csapat alapítójának és CEO-jának köszönhetik, aki ritka jó érzékkel kezdett neki a marketingnek már korán és szerencséjére még a kezdő csapat játékosai is könnyen eladhatóak voltak. Egy hallgatag, szerethető, szinte mindig alvásra készülő top laner Dyrus szerepében, egy őrült ADC aki ha megunta a mérkőzést akkor 5 ember közé is beflashelt csak hogy valamilyen úton-módon véget vethessen a szenvedésnek és egy Európából érkező, elképesztően tehetséges mid laner, aki mindent megtett azért, hogy győzelemre vezesse csapatát. Ez az LCS-ben többször is sikerült neki, azonban egyedül kevés volt a nemzetközi szinthez.

Mindebből arra következtethetnénk, hogy még a kerítés is kolbászból volt a TSM-nél és csak azért nem sikerült jobb teljesítményt nyújtaniuk, mert ennyire tellett a tehetségükből, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy ez nem igaz. Ugyanis mostanra már a Riot Games is elindított egy nyomozást Reginalddal szemben egy külsős jogi cég segítségével, ugyanis rengeteg bejelentés érkezett Reginaldról miszerint az egész csapatot -legyen az játékos vagy csak egy elemző- heti szinten verbálisan abuzálta.

A cég jelenleg 51 teljes munkaidős dolgozóval operál, így nem meglepetés, hogy jó páran előálltak vadabbnál vadabb történetekkel. Persze mindenki szerette volna megőrizni anonimitását, ugyanis állításuk szerint a tudásnál vagy a tehetségnél sokkal jobban számít, hogy milyen kapcsolatod van a CEO-kkal és más vezetőkkel.

Az elsők között volt a csapat volt ADC-je, Doublelift is, aki nem szeretett volna anonim maradni, saját streamjén dőlt ki belőle minden, ahogy ezt korábban nálunk is olvashattátok.

A Wirec újságírói összesen 4 olyan volt, vagy jelenlegi dolgozót talált, akik úgy döntöttek, hogy beszélnek a történtekről. Állításuk szerint Reginald napi szinten és roppant szabadon használható minden dolgozójára a "hasztalan" és "hülye" szavakat. Sokszor csak azért túlóráztatta a dolgozókat, hogy munkaidejük lejárta után tudjon velük órákig ordibálni. De előfordult az is, hogy példát akart statuálni és nem négyszemközt ordibált dolgozóival, hanem az egész csapatot összehívta, hogy mindenki láthassa az alázást.

"Egy normális főnök aki azt látja hogy rossz munkát csinálsz, csak visszajelzéseket adna. A TSM-nél csak az működött, hogy ez szemét munka és te pedig borzasztó vagy" - mondta egy jelenlegi dolgozó. Ehhez azt is hozzátette, hogy nem telt el hét anélkül, hogy valakit megsiratott volna Reginald.

Dyrus és Doublelift állítása szerint egyértelműen volt, hogy Reginald kitörésein múlt az, hogy valaki mennyire magabiztos és mennyire tud jó teljesítményt nyújtani versenyeken. Úgy tűnik, hogy nem a tehetségből volt hiány, egyszerűen a csapat vezetősége állította meg a fejlődést minden egyes alkalommal. A TSM szóvivője szerint ők is indítottak egy teljesen független nyomozást, hogy minden részlet kiderüljön az esetekről. Kíváncsian várjuk mi lesz a nyomozás vége és ha Reginald valóban bűnös, akkor egyértelműen, végleg ki kell üldözni őt a LoL profi szcénájából.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.