LoL: Botrány a TSM-nél, reagált a CEO a vádakra

LoL: Botrány a TSM-nél, reagált a CEO a vádakra

A vád szerint rendkívül durván viselkedett a munkatársakkal szemben, miközben az alkalmazottakat is tévesen minősítette vállalkozóknak.

Továbbra is áll a bál az amerikai e-sport csapat, a Team Solomid körül. Több dolgozó is azzal vádolja a szervezet alapító-vezérigazgatóját, Andy „Reginald" Dinh-t, hogy mérgező és félelmen alapuló munkahelyi környezetet teremtett. Durván viselkedett az ott dolgozókkal, teljesen kiszámíthatlan volt a hangulata, a reakciója. A legtöbben a mai napig félnek a megtorlástól, emiatt névtelenül merik csak elmesélni a történeteiket, főleg azután, hogy a HR-vezetőt egy furcsa dolgozói meetingen rúgták ki.

„Ekkor közölték az egész céggel, hogy a HR-es azért lett elbocsátva, mert feltett egy kérdést, ami nem tetszett Andynek" - mondta egy volt TSM-alkalmazott. Ezután senki sem akart kérdéseket feltenni."

Röviddel a The Washington Post cikke után Reginald reagált a legnagyobb League of Legends fórumon a történtekre.

„Az elbocsátása előtt mindössze egyszer találkoztam a HR-vezetővel egy interjú során. Nem is én voltam a közvetlen vezetője. Az első munkahelyi interakció az volt, hogy küldött egy emailt a vezetőségnek, hogy ajánlásokat kérjen egy konkurens szervezet felvétele kapcsán. Általában az első feladat, hogy összeállítunk egy tervezetet, felállítunk 30, 60 és 90 napos célokat. Mondtam az illetőnek, hogy nem ez a legfontosabb most, és hogy inkább a szervezeten belüli bizalom kiépítésére kellene koncentrálnia"

Miután nem tudtak a feladatok fontosságában megegyezni, így elváltak az útjaik. Dinh megígérte, hogy a belső vizsgálat lezárulta után tart egy bármit-kérdezz-feleleket.

A vádak szerint mindenki, aki a TSM-nél és a Blitznél dolgozik, beleértve a sportolókat, az IT-t és az értékesítést, potenciálisan ki volt téve Dinh állítólagos kirohanásainak. A Blitz korábbi programvezetője, Anthony Barnes azt állítja, hogy a rossz bánásmód megnehezítette a napi munkát.

„Senki sem akart négyszemközt maradni vele. Nem tudhattad milyen kedve van, kiabálni fog-e veled, megaláz-e majd, vagy éppen barátságos lesz. Az jelentett valami féle védelmet, ha nem maradtunk egyedül, mert minél többen voltunk a hívásban vagy a szobában, annál kevésbé volt valószínű, hogy üvöltözik."

Előfordult, hogy az alkalmazottakat nyilvánosan kigúnyolták olyan eredményekért, amelyeket a vezérigazgató nem tartott megfelelőnek. Ez a nyilvános megszégyenítés is bármikor bekövetkezhetett.

A Washington Post jelentése azt is megállapítja, hogy a TSM és Blitz több dolgozója úgy véli, hogy tévesen minősítették őket vállalkozónak, nem pedig alkalmazottnak, és így nem voltak jogosultak bizonyos juttatásokra.

Nem fogunk bizalmas személyzeti kérdéseket kommentálni, különösen nem olyan névtelen személyek panaszait, akik úgy érzik, hogy foglalkoztatási státuszukat rosszul minősítették" - mondta a TSM és a Blitz szóvivője, Gillian Sheldon a The Washington Postnak.

Januárban a League of Legends fejlesztője, a Riot Games azt mondta a Wirednek, hogy vizsgálatot folytat Dinh ellen, mert állítólag zaklatta és verbálisan bántalmazta Yiliang "Doublelift" Penget, a TSM korábbi lövészét. Egy élő közvetítés során Peng úgy jellemezte Dinh-t, mint egy "zsarnokot, aki megússza minden rossz tettét, mert sok hatalma van."

A TSM és a Bliz megosztott egy nyilatkozatot a The Washington Posttal a Penggel kialakult helyzetről.

Ahogy azt tavaly év végén nyilvánosan is kijelentettük, miután értesültünk a Dinh úrral szembeni vádakról, a TSM azonnal felbérelt egy független nyomozót, hogy kezdjen alapos belső vizsgálatot" - áll a közleményben. "Andy kivonta magát a vizsgálat felügyelete és ellenőrzése alól. Ezek az eredmények még váratnak magukra. Amíg nem véglegesítik őket, nem nyilatkozhatunk konkrétumokról".

Mit gondolsz a TSM körül kialakult helyzetről?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jó döntés volt, hogy Bjergsen otthagyta a csapatot?

  • 95 %
  • 5 %