CS:GO: Semleges zászlóval folytatják a NAVI orosz játékosai

CS:GO: Semleges zászlóval folytatják a NAVI orosz játékosai

Több spekuláció is volt a lépés körül, de a játékosok eloszlatták a kételyeket.

Perfecto és electroNic is megkérték a Liquipediát – a legnagyobb e-sport adatbázist –, hogy orosz zászló helyett egy semleges, fehér legyen a nevük mellett a jövőben. A döntést először Perfecto hozta meg, ám a lépést sokan úgy értelmezték, hogy electroNic direkt nem követte a csapattársát ebben és távozhat a NAVItól. Természetesen ennek semmi alapja nincs, két nappal később pedig electroNic is megkereste a Liquipediát, hogy távolítsák el a nemzeti lobogót a neve mellől az oldalon – ez meg is történt azóta.

Az orosz-ukrán háború sokak szerint a NAVI érájáról szőtt álmait is keresztülhúzta. S1mple nemrég egy Pley.gg-nek adott interjúban konkrétan úgy fogalmazott, hogy a „háború törte össze a csapatunk”, amivel nem nagyon lehet vitatkozni, hiszen az ukrán játékosok gyakorlatilag hontalanná váltak egyik napról a másikra, majd ezért (meg a volt felesége miatt) rakta ki később a szervezet Boombl4-ot is.

A NAVI azóta is próbálja rendbetenni a csapatát, egyrészt a szerveren, másrészt azon kívül. Egy ponton arról beszéltek már, hogy az orosz játékosaik nem élhetnek és adózhatnak Oroszországban. Mindeközben a NAVI játékosai és a szervezet is igyekszik támogatni Ukrajnát: a mai napon például a NAVI születésnapját ünneplik egy jótékonysági tornával, ahol top csapatok játékosaiból álló mixek játszanak.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!