LoL: Kicsit megszaladtak a mini-rework után a mágus számai

LoL: Kicsit megszaladtak a mini-rework után a mágus számai

Győzelmi statisztikái alapján a legerősebb karakterről van szó.

Két karakterről szól igazán a 13.3-as League of Legends-frissítés. Az egyik Aurelion Sol, aki egy teljes átdolgozást kapott a játékosok legnagyobb örömére. A másik Annie, a Dark Child, aki egy kisebb mini-reworkön esett át a napokban. Bár a hivatalos patch leírásában gyengítésként szerepelnek a változtatások, teljesen egyértelmű, hogy elírás történt. Sosem volt még talán ennyire jó formában a piromán kislány, legalábbis a statisztikák erre engednek következtetni.

Annie szárnyal

Az elmúlt napokban óriási ugrás figyelhető meg a középső ösvényen és támogatóként egyaránt bevethető hős mutatóiban. Platina rang felett, kizárólag a rangsorolt mérkőzéseken az alábbi változás történtek Annie statisztikáiban.

  • Győzelmi arány: 55,91%-ra emelkedett 51,15%-ról (mid)
  • Választási arány: 7,37%-ra emelkedett 1,02%-ról (mid)
  • Kitiltási arány: 11,95%-ra növekedett 0,2%-ról (mid)

Támogatóként még látványosabb a javulás (55,44%-os win rate 47,75%-ról), igaz 100 játékosból csak 15-20-an pickelik support szerepkörbe. A legtöbben a Liandry's Anguish köré épülű buildet választják, amelyet full AP-ra, hatalmas burst sebzésre fejlesztenek tovább. Idézői képességekből a Flash + Ghost kifejezetten jó kombinációnak számít, de egy Flash + Ignite-tal sem lehet mellélőni. A Riot Games árgus szemekkel figyeli a visszajelzéseket, valamint a szerverekről begyűjthető adatokat, amely nem túl jó előjel Annie számára. Ha nem esnek vissza a "mézeshetek" után a számok, akkor várható, hogy hamarosan lesújt a nerfkalapács a mage-re.

A profi játékosok szintén elkezdték egyre többször választani a mini-reworkölt hőst, azonban kisebb meglepetésre szinte kizárólag csak támogató szerepkörbe. Az elmúlt néhány napban Vulcan, Keria, BeryL, Zven és CoreJJ is adott egy esélyt Grandmaster - Challenger ELO-ban a hősnek, de az eredmények alapján (50% alatti győzelmi arány ezeken az összecsapásokon) még időre van szükség a gyengeségek és erősségek kiismerésére.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a Flash + Ghost vagy a Flash + Ignite a jobb a mides Annie-re?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.