LoL: Hogyan válhatsz igazán a Csillagok Kovácsává?

LoL: Hogyan válhatsz igazán a Csillagok Kovácsává?

Végre bekerült a LoL 13.3-as frissítése, így mindenki számára elérhetővé vált az új Aurelion Sol – de hogy lehet a legtöbbet kihozni az Űrsárkányból?

Aurelion Sol az egyik, ha nem a legjobb tematikával rendelkező Champion a League of Legendsben: a története, kinézete, hangjai és effektjei is első osztályúak. Azonban a játékmenete és a képességmechanikái nem igazán értek fel ahhoz, amit a karakter többi része képviselt Azonban a csütörtöki, 13.3-as frissítéssel megérkezett az Aurelion Sol CGU, azaz Core Gameplay Update, amely a karakter kinézetén nem változtatott, a történetét csak tovább mesélte, és hozzáillő, hasznos képességeket adott neki! De hogy is kell játszani a Csillagok Kovácsával, aki felett egyre kisebb Targon hatalma?

A képességek

Aurelion Sol képességeinek alapja a passzívjában, a Cosmic Creatorben rejlik. Az Űrsárkány gyengén kezdi a játékot, de Stardust jelzőket gyűjt azzal, ha sebzi az ellenfeleket. Minél több Stardust stackje van, annál jobbak a képességei: a Q bónusz sebzést okoz a célpont maximális életereje alapján, a W messzebb repül, az E területe pedig nő, valamint egy bizonyos életerőmennyiség alatt kivégzi az ellenfeleket. Az Ulti Falling Star néven kezdi a játékot, a kezdeti szinteken pedig csak a területe nő, 75 Stardustnál viszont átalakul a The Skies Descend képességgé, amely az alap kábítás helyett már felnő, valamint kilő egy sokkhullámot, ami mindenkit sebez és lassít a Szurdokban.

Az összes statisztikai oldal szerint az– Singularity képességgel érdemes kezdeni. Ennek oka az, hogy területi sebzést okoz, ráadásul extra Stardust jelzőket biztosít akkor, amikor egy ellenfél meghal a fekete lyuk területén, valamint az ellenlábas Bajnokoktól is folyamatosan gyűjti a jelzőket. Ezután viszont a Q – Breath of Light képességet érdemes maxolni, hiszen jelenleg ebből az abilityből tudjuk kisajtolni a legtöbb sebzést. Természetesen az R – Falling Star/The Skies Descendre mindig teszünk pontot a 6-os, 11-es és 16-os szinteken, míg a W – Astral Flight marad utoljára, hiszen ez "csak" a mobilitási képességünk.

Kombók szempontjából nincs sok lehetőségünk, általában a Singularity vagy a Falling Star/The Skies Descend által okozott CC-t követően addig égetjük az ellenfelet a Breath of Lighttal, ameddig él. Aurelion Sol képességei nagyon magas sebzést okoznak, azonban lassúak, így nagyon szereti, ha olyan csapattársai vannak, akik sok tömegirányító hatással rendelkeznek.

A rúnák és a tárgyak

A rúnák tekintetében egyelőre a First Strike-kal érik el a játékosok a legnagyobb sikereket, ezzel a rúnával jelenleg 51.97%-os győzelmi aránya van Aurelionnak az OP.gg szerint Bár a Q-nak nincs nagy hatótávolsága, az E-vel szépen be tudjuk aktiválni a Keystone-t, ami után még több sebzést tudunk kiosztani. A második választás az Arcane Comet, amelynek 50.52%-os winrate-je van, így egyelőre a First Stirke az út. A kisebb rúnák tekintetében a klasszikus midlane mágus választások pörögnek, mint a Magical Footwear, a Minion Dematerializer, az Absolute Focus és a Gathering Storm, vagy a piros ágból az Ultimate Hunter és a Taste of Blood, azonban ezen rúnák tekintetében a preferencián múlik, hogy miket választunk. A töredékek tekintetében azonban csak az Armor – Magic Resist között van választás, az első és második sorban az Adaptive Force az optimális.

A választott tárgyak tekintetében még nem jutott konszenzusra a közösség. Mitikus tárgyak tekintetében A Liandry's Anguish remek további sebzést és tankbontást biztosít, azonban a kicsit népszerűtlennél vált Everfrost nagyban segít a képességek eltalálásában – amelyeknek nagyon lassú a cast time-ja, de a Crown of the Shattered Queen sem rossz döntés, míg a jelenleg meta Rod of Ages pedig a legnépszerűbb választás. Az biztos, hogy valahova be kell csempészni egy Rylai's Crystal Sceptert, ugyanis a Q és az E is hosszú ideig tart, a lassítás pedig több sebzést eredményez. A Tear of the Goddes nagyban megsegíti a karakter ösvényfázisát, az Archangel's Staff pedig a késői szakaszban jön nagyon jól. Ezeken a tárgyakon kívül azonban a szokásos "ahogy a helyzet megkívánja" elvet kell követni, tehát ellenfelektől, a meccs állásától és szituációktól függ, hogy mit vásárolunk a Galaxis Alkotójára.

Összességében Aurelion Sol új képességei és játékstílusa nagyon élvezetesek és egyediek, még akkor is, ha nem olyan különlegesek, mint az előző verzió. Emellett a bajnok jelenleg nagyon erős, így a kitanulása sem lesz nyűg – bár hogy lehetne nem élvezni azt, hogy egy csillagot dobsz az ellenfeleidre?!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek melyik a legjobb Keystone az új Aurelion Solra?