Akadémia játékos váltja az Astralis veteránját a kezdőben

Akadémia játékos váltja az Astralis veteránját a kezdőben

Bár a clutch miniszter megbízatása 2025-ig tart az Astralisnál, a szervezet inkább máshol hasznosítaná őt az RMR-es bukás után.

Az Astralis még hétfőn jelentette be, hogy előléptetik Altekzet a Talent nevű akadémia felállásukból. Azonban csak tegnap jutottak el odáig, hogy megnevezzék, kinek a helyét is veszi át pontosan a 19 éves játékos a kezdőben. Nos, úgy fest, hogy a szervezettel még 2025-ig szerződésben álló Xyp9x húzta a rövidebbet. Vélhetően ezért is nem távozik még teljesen, hiszen sokkal drágább lenne kifizetni a szerződésébe foglalt össszeget, mint elengedni. De még az sem feltétlenül érte volna meg, ha a kispadon ücsörög két évig. Szóval azt találták a legjobbnak, ha helyet cserél Altekzzel és így az akadémia keretbe kerül.

Az Astralis szerint ez a csere csak „a következő időszakra” szól, ám sokan úgy gondolják, hogy Xyp9x-nek már nincs helye az Astralis kezdőjében, pláne a félrement RMR után. A dánok ugyanis device minden igyekezete ellenére is 1-3-mal zúgtak ki a koppenhágai tornáról, miután a NIP Bo3-ban megverte őket. Ennek köszönhetően zsinórban a második Majorről fog lemaradni a patinás szervezet, ami annak idején többek között a clutch miniszter remek játéka miatt nyerhetett meg négy bajnoki címet. Azonban a sikereket követően a 27 éves játékos nem tudta az új metákhoz adaptálni a játékát sem az online éra alatt, sem utána, ezzel megpecsételve a sorsát az Astralisnál.

Xyp9x a következő nyilatkozatot tette a cserével kapcsolatban az Astralis bejelentésében:

„Még mindig iszonyatosan csalódott vagyok, amiért lemaradtunk a Majorről. Ez volt a célunk. Egy olyan szervezetnek, mint az Astralis, ott kell lennie minden Majorön és végsősoron a címért kellene küzdenie. Amikor zsinórban másodjára szalasztjuk el ezt a lehetőséget, nyilvánvaló, hogy más opciók után kell nézni. Ismerem a játékot és tudom, hogyan tudok hozzájárulni, ízig-vérig astralisos vagyok és mindent megteszek, hogy előrelépjünk.”

„A hozzám közel állók tudják, hogy csapatjátékos vagyok, még akkor is, ha kikerülök az A csapatból, mindig készen fogok állni arra, hogy segítsem a szervezetet és a csapatot, aminek a kezdetek óta tagja vagyok. Rengeteg tehetséges játékos van az akadémia keretben és már várom, hogy segíthessek nekik. Remélem, hogy a számtalan nagy nemzetközi tornán gyűjtött tapasztalatommal és tudásommal képes leszek felemelni őket.”

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!