EU RMR: Már ma kieshet az Astralis?

EU RMR: Már ma kieshet az Astralis?

Zsinórban két Majorről is lemaradhat az Astralis, ha nem kapják magukat össze ma.

Tegnap elindult az európai B RMR, amely egyelőre rászolgál a „halál RMR” névre, hiszen nem egy meglepetés eredmény született a Bo1-ekben és néhány favorit már most igen kellemetlen helyzetben van. Az Astralis, a Spirit és az ENCE már a kiesés szélén állnak, miközben a Monte és a 9INE ma már a továbbjutásért játszanak az igencsak meggyőző Heroic és Vitality ellen – ráadásul Legends Stage helyekért! De a Cloud9 és a G2 sem lehet elégedett önmagával, hiszen az említett sötét lovak pont őket győzték le ahhoz, hogy ebben a helyzetben találják magukat.

Az első fordulóban egyértelműen az ENCE és a G2 vereségei voltak a legnagyobb meglepetések. Előbbi Ancientön 3:12-re, utóbbi Nuke-on 5:10-re bukta el a T-oldalt, majd innen kaptak ki a Montétól (11:16), illetve a 9INE-tól (14:16). Bár mindkét favorit közel járt a visszatéréshez a térfélcserét követően, az ellenfeleik egyszerűen jobbak voltak ezúttal. A második fordulóban pedig folytatták a jó teljesítményt a tier 2 csapatok: a Monte meggyőzően kapta szét Mirage-on a Cloud9-t (16:9), a 9INE pedig hosszabbításban le tudta győzni a BIGet (19:15). Viszont a G2 javított az iNation ellen a második körben (16:3), így legalább 1-1-ben vannak jelenleg, azaz ma még egy Bo1 vár rájuk. De a veszélyt még nem kerülték el, az Aurora nem könnyű ellenfél egy pályán.

1-1-gyel kezdi a második napot a Cloud9 is, akik az Eternal Fire-rel viaskodtak reggel óta, valamint a NIP, akiknek a FORZE ellen kellett valamit felmutatni ebben a szakaszban. A cikk megjelenéséig mindkét meccs véget ért, így már tudjuk, ki melyik irányba tart innen: a NIP kikapott, a Cloud9 hosszabbításban nyert. A BIG nagyon közel volt a 2-0-hoz, de csak az 1-1 jött össze. Persze ebből még nem vonnánk le messzemenő következtetéseket, mert az 500 ellen még bármi lehetséges.

Így érünk el a 0-2-es csapatokhoz. Az ENCE vereségei még talán elfogadhatóak – elemzésünkben is leírtuk, hogy nem játszottak még eleget ezzel a felállással –, de a Spirit és az Astralis nehézségei érthetetlenek. Chopperék a régiójuk két gyengébb csapatától, az Aurorától és az 500-tól kaptak ki úgy, hogy mindkettőt jól ismerik, mégis meglepetésként érte őket a játékuk. Az Astralis Vitality elleni veresége érthető. Viszont az Eternal Fire szabályosan átgázolt rajtuk Vertigon, device és blameF sem tudott érvényesülni – ez elfogadhatatlan. Ráadásul, ha ma sem lesznek jobbak – már pedig a Spirit ellen nem fogadnánk rájuk –, akkor itt a vége. Amennyiben zsinórban két Majorről is lemaradnak a dánok, ez a projekt hatalmas buktaként vonul be a történelembe (és itt nem a péksüteményre gondolunk).

Magyar közvetítés

A BLAST.tv Párizs Major európai RMR-jeit élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi, mindig naprakész menetrend szerint:

Április 12. - szerda
9:00 - FORZE vs NIP
11:30 - Aurora vs G2
13:00 - Astralis vs Spirit
16:45 - 9INE vs Vitality

Az EU B RMR állása az 1. nap után

Érdekel a többi régió? Kövesd az RMR gyűjtőcikkünk, ahol folyamatosan beszámolunk a legfontosabb infókról!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!