LoL: Újra lecsapott a

LoL: Újra lecsapott a "Kacsa", csak sajnos szinte senkit sem érdekel az LCS

Kényszerből kellett játszania az edzőnek, ez sem jelentett akadályt a "Tolvajoknak".

Sztrájkkal való fenyegetés ide, átalakult NACL oda, végül sikeresen elrajtolt az LCS 2023 Summer Split, az észak-amerikai régió topligája. Kiemelt figyelem övezte a 100 Thieves vs FlyQuest Bo1-es összecsapását, ugyanis Nukeduck ismét képernyőre került játékosként, pedig ez már nála egyáltalán nem volt tervben. A korábbi bajnok kezdő midesének vízumproblémái akadtak, így kénytelen volt a norvég veterán beugrani. A "Year of Duckot" skandáló szurkolók örülhettek, ugyanis a 100T elképesztően domináns győzelmet aratott, halál nélkül hozták le a FLY elleni mérkőzést.

Hiába tudott elindulni a nyári szezon, a nézettség egyszerűen botrányos

A csúszás miatt simán előfordulhatott, hogy egyszerűen nem értesültek a potenciális nézők arról, hogy képernyőre kerültek a major régió legjobb játékosai és csapatai. Csak ezzel magyarázni azonban a számokat felelőtlenségnek tűnhet, ennél jóval nagyobb problémák húzódnak a háttérben, amit a Riot Gamesnek meg kell oldania. De miért is lehet elővenni a statisztikákat?

  • Az LCS 2023 Spring Split első hetének első mérkőzését 178 000 néző is követte egyidejűleg
  • Az LCS 2023 Summer Split első hetének első mérkőzése 77 000-es peaket ért el, később 82 000 növekedett a szám, ahogy jöttek a további meccsek

Néhány hét leforgása alatt 100 000 nézőt veszített el a liga, ami elképesztő. Szombaton indul az LEC 2023-as nyári szezonja, mindenképpen érdemes lesz figyelni, hogy az EMEA képes lesz-e túlszárnyalni a tavaszi startot, vagy ebben a régióban is a visszaesés miatt aggódhatnak a szervezők.

Kövess Minket!



Gamer szótár