LoL: Mi lesz a világbajnoksággal, ha az NA nem vesz részt rajta?

LoL: Mi lesz a világbajnoksággal, ha az NA nem vesz részt rajta?

Két héten belül eldőlhet, hogy látunk-e amerikai csapatot a világbajnokságon, a tét tehát hatalmas.

Továbbra sincs egyezség a játékosok, az LCSPA és a Riot Games között. A vita hetek óta tart, de vasárnap óta szintet lépett, amikor a profik elsöprő többséggel a munkabeszüntetés mellett döntöttek. Az LCSPA, az észak-amerikai liga szakszervezete egy öt pontból álló követelést is közzétett, ám a Riot egyelőre elutasítja őket és a sztrájk miatt két héttel eltolták az LCS rajtját. Nem mindenki üdvözölte ezt a döntést.

Két hetük van tehát megegyezni, azonban ez nem lesz egyszerű, közben a tét hatalmas. Egyrészt többek között a Riot álláspontja is az, hogy a két hétnél hosszabb csúszás az egész szezon törléséhez vezethet, mert nem lehet onnantól egy teljes értékű splitet megrendezni. Ezzel nagyon sok pénzt buknának a játékosok, a csapatok és egyébként a Riot Games is, természetesen a lehetőség mellett, hogy megnyerjék a bajnoki címet, ami nem jön szembe minden utcasarkon. Másrészt ezzel a világbajnoki részvétel is veszélyben van, hiszen nyári szezon nélkül nem vehetnek részt a legrangosabb világeseményen az ősszel.

„Bár a múlt héten azonnal vészhelyzeti terveket állítottunk fel, hogy csütörtökön kezdődjön az LCS-szezon, végül úgy döntöttünk, hogy ez nem maradna hű az értékeinkhez, miszerint a Riot versenyei a legmagasabb szintű játékot kínálja a játékosoknak és a rajongóknak. Most a csapatoknak, a játékosoknak és a ligának két hetük van arra, hogy megegyezésre jussanak. Ha nem sikerül középutat találni, és az LCS Summer Split tovább csúszik, akkor Észak-Amerika valószínűleg nem képviselteti magát a 2023-as League of Legends világbajnokságon Dél-Koreában idén.”

Ez beláthatatlan következményekkel járna, és egy olyan ingoványos talajra érkeznénk, ahol még senkinek nincs tapasztalata. Ugyan tavaly a CIS régió elvesztette helyét a szomszédos országban zajló konfliktus miatt, az „csak” egy darab, kis régióból érkező csapatot érintett, akinek a helyét az akkori EU kapta meg. Most viszont három kiemelt régióból származó franchise maradna távol, amiből kettő a csoportkörben kezdene. Egyelőre nem tudni, hogy ebben az esetben kiket szerveznek be a helyükre, de látva Kína és Korea dominanciáját akár a 2022-es Worldsön, vagy épp az idei MSI-on, nem lenne meglepő, ha köztük osztanák szét a fennmaradó helyeket. Persze az egy másik kérdés, hogy meddig lehet a sztrájk mellett tartani játékosokat, akik ezzel egy vb-szereplést kockáztatnak, így a következő másfél hét kulcsfontosságú lesz mindenki számára.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.