LoL: Tyler1 ismét kiakadt, keményen bírálta az NACL-t

LoL: Tyler1 ismét kiakadt, keményen bírálta az NACL-t

A népszerű streamer nem hazudtolta meg önmagát, és nyers stílusban küldött el megint mindenkit melegebb éghajlatra.

Hetek óta húzódik az LCSPA, a játékosok szakszervezete, a játékosok és a Riot Games között a vita, amely ahhoz vezetett, hogy az LCS profijai a munkabeszüntetés mellett döntöttek, aminek következményeképp két hetet biztosan csúszik az LCS rajtja és az egész nyári szezon veszélybe került.

A közösség nagy része kiállt a játékosok mellett, de nem mindenki tetszését nyerte el a sztrájk és az LCSPA tevékenysége. Tyler1 egyik streamje során keményen beleállt az NACL-be és annak játékosaiba. Egészen konkrétan azt mondta, a fejlesztő liga nem más, mint egy kényelmes otthon, míg a játékosok csupán fizetéstolvajok. Az ott szereplők szerinte  egyáltalán nem tesznek semmit, hogy megérdemeljék a fizetést, amit kapnak.

A streamingsztár a továbbiakban azt állította, hogy a Riot Games ellentmondásos döntése, miszerint az LCS-csapatok számára eltörölték a NACL-ben való kötelező részvételt, helyes döntés volt, mert senki sem nézte, a benne versenyző játékosok 90 százaléka soha nem lesz elég jó ahhoz, hogy az LCS-ben versenyezzen, így csak egy pénztemető az egész. Ráadásul sok olyan veterán is ott játszik, akik csak azért estek vissza, hogy könnyű pénzt keressenek, mivel a fizetésük nagyjából 75 ezer dollár a hírek szerint.

„Nem teszik erősebbé a szervezetüket. Nem népszerűek. Semmit sem csinálnak. Nem csinálnak semmit” – mondta.

Tisztázta, egy olyan ligát támogatna, amely tényleg olyan tehetségeket nevel, amelyek utána a legmagasabb szinten teljesítenek, de nem ez a helyzet, így szerinte a korlátozása jó döntés volt. Hasonlóan kritikus volt IWillDominate is, ám inkább a szakszervezet irányába.

„Ne feledjük, hogy az LCSPA igazgatója még azt sem tudta, hogy hány csapat van a NACL-ben, még azután sem, hogy ez az egész párbeszéd a munkabeszüntetésről elkezdődött. Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy az LCSPA akciója valódi. Elég régóta vagyok ebben az iparágban ahhoz, hogy felismerjem a mellébeszélést. Phillip Aram meghallgatása mindent megmutatott, amit tudnom kellett. Abszolút utálom a szélhámosokat, akik abból élnek, hogy felháborodnak olyan dolgokon, amik nyilvánvalóan nem érdeklik őket” – mondta a 32 éves ex-profi, edző és streamer. 

Kövess Minket!



Gamer szótár