18

Elmúltál már 18 éves?


/
Minden, amit a megújult TippmixPro CS:GO Mastersről és a miértekről tudni kell

Minden, amit a megújult TippmixPro CS:GO Mastersről és a miértekről tudni kell

Ne felejtsd el, a nyílt selejtezőkre máris jelentkezhetsz!

Néhány napja kezdetét vette a 2023-as őszi TippmixPro CS:GO Masters szezon, ami meghallgatva a játékosok és a nézők visszajelzéseit, jócskán megújult részletekkel érkezik! Izgalmasabb, tömörebb, élvezetesebb, de ugyanannyi díjazást kínáló versennyel jön az őszi szezon, aminek selejtezői már meg is nyíltak. Ha te is ki akarod magad próbálni profi keretek között, irány a FACEIT és regisztráljatok a nyílt selejtezőkre!

Most azonban vessünk egy pillantást a részletekre, nézzük, hogy miben változik és hogyan néz ki a 2023-as őszi TippmixPro CS:GO Masters.

Versenynaptár

Számtalanszor hallottuk már, hogy túl hosszú a verseny, túl sok a forduló, túl sokat kell játszani azért, hogy aztán továbbjusson egy csapat vagy rosszabb esetben elkönyvelhessék a kiesést. Ugyancsak probléma volt, hogy a hosszú verseny miatt több mérkőzés is ütközött más meccsekkel, így rendszeresen elhalasztani, tologatni kellett összecsapásokat. Idén jóval barátságosabb a helyzet. Az alapszakasz két csoportra bontva zajlik majd és egy csoport mérkőzései véget érnek egyetlen hétvége alatt. Két napig tart majd az A és B csoport is, két napig kell tehát 110%-osan teljesíteni a továbbjutásért és két napnyi mérkőzést kell csak beilleszteni a csapatok szűkös idejébe.

Selejtezők

Mint minden évben, így idén is bárki elindulhat a versenyen (aki megfelel a szabályzatban előírt pontoknak), bárki jelentkezhet a nyílt selejtezőkre és onnan akár a döntőig is juthat. Két nyílt selejtezője van az őszi szezonnak (szeptember 24. és szeptember 30.), melyeket egyenes ágas (Single Elimination) rendszerben rendeznek. A mérkőzések Bo1-es összecsapások, kivétel azok a meccsek, amik már a továbbjutásért zajlanak, ott Bo3-ban kell majd bizonyítania a csapatoknak. Mindkét nyílt selejtezőből a Top 2 csapat jut be a zárt kvaliba.

A zárt selejtezőben 8 csapat játszik majd, két darab, egyenkét 4 fős csoportra bontva. A zárt selejtező csapatainak fele a nyílt kvalikból feljutott csapatok, míg a tavaszi szezon 7-8. helyezettjei és a tavaszi Challengers kupa 1-2. helyezettjei meghívásos alapon jutnak az őszi zárt selejtezőbe. A csapatok célja a csoportgyőzelem kell legyen, a zárt selejtező Top 2 csapata jut ugyanis tovább az alapszakaszba, míg a 2-4. helyezettek az őszi Challengersben folytathatják.

A zárt selejtező csoportjainak összetétele

A csoport B csoport
Tavaszi alapszakasz 7. helyezett Tavaszi alapszakasz 8. helyezett
Tavaszi Challengers 2. helyezett Tavaszi Challengers 1. helyezett
Őszi első nyílt selejtező 1. helyezett Őszi első nyílt selejtező 2. helyezett
Őszi második nyílt selejtező 2. helyezett Őszi második nyílt selejtező 1. helyezett

Alapszakasz

Két hétvégét, összesen négy napot ölel majd fel az alapszakasz. Az itt játszó 8 csapatot két darab, egyenkét 4 fős csoportra osztjuk és adott hétvége alatt az adott csoport összes mérkőzése véget ér majd. Bár még nincsenek kőbe vésve a dátumok, reméljük semmi nem jön közbe és az A csoport október 28-29-én játszhat majd, míg a B csoport november 4-5-én.

Az alapszakasz csoportjainak összetétele (amennyiben a csapatok elfogadják a meghívást)

A csoport B csoport
Seed #1: Tavaszi Alapszakasz 1. helyezett Seed #2: Tavaszi Alapszakasz 2 helyezett
Seed #4: Tavaszi Alapszakasz 4. helyezett Seed #3: Tavaszi Alapszakasz 3. helyezett
Seed #5: Tavaszi Alapszakasz 5. helyezett Seed #6: Tavaszi Alapszakasz 6 helyezett
Seed #8: Zárt kvali A vagy B csoport 1. helyezett Seed #7: Zárt kvali A vagy B csoport 1. helyezett

Az alapszakasz csoportjainak nyitómérkőzései Bo1-es meccsek lesznek, az alsó ág küzdelmei és a felső ági döntő viszont már Bo3-ban zajlik majd. A tétmeccsek így nagyobb figyelmet kapnak, a csapatoknak pedig még mindig nem kell több heti mérkőzésre készülni, hiszen a legjobb esetben 1 Bo1-es és 1 Bo3-as győzelemmel máris bejuthatnak a rájátszásba, míg legrosszabb esetben is csak 1 Bo1 és 2 Bo3 vár az ötösökre. Az alapszakasz csoportjaiból a Top 2 csapat jut tovább a rájátszásba, összesen tehát 4 csapat.

Az alapszakasz csoportjainak példája

Rájátszás és döntő

A rájátszásban 4 csapat szerepelhet majd, Double-Elimination rendszerben. Az alsó és felső ág egészen a döntőkig tart majd, amiknek győztesei aztán az offline döntőbe jutnak. A rájátszás első fele tehát online tart majd, ez ahogy az alapszakasz csoportjai is, szintén két napot vesznek majd igénybe, míg a várva várt LAN-döntőt egy külön napon tartjuk majd, össze4sen két mérkőzéssel, a bronzmeccsel és a végső döntővel.

A rájátszás és a LAN-döntő ágrajzának példája

Díjazás

A díjazáshoz nem nyúltunk, legalábbis nem a verseny összdíjazásához. Az most is 2 millió forint, ám hallgatva a visszajelzésekre, eltöröltük az alapdíjazást és azokat az összegeket egy izgalmasabb, jövedelmezőbb díjazási rendszer kialakítására szántuk. Így a 2023-as őszi TippmixPro CS:GO Masters díjazás a következőképp alakul:

  • 1. helyezett: 750 ezer forint
  • 2. helyezett: 450 ezer forint
  • 3. helyezett: 275 ezer forint
  • 4. helyezett: 175 ezer forint
  • 5-6. helyezett: csapatonként 100 ezer forint
  • 7-8. helyezett: csapatonként 75 ezer forint

CS2

Végül, de nem utolsó sorban pedig az egyik legfontosabb, amit már az elmúlt napokban is számtalan alkalommal kérdeztetek. Miért nem CS2?

A verseny jelenlegi tervezete CS:GO-ra készült. Mi is izgatottan várjuk a CS2 megjelenését, de pontosat nem tudunk, semmit nem árul el a Valve, így lehetetlen azzal tervezni, hogy esetleg az őszi szezon már CS2-vel induljon el. Ráadásul az sem elhanyagolható tényező, hogy a CS2 már most komolyabb gépet igényel igényel, mint a CS:GO, már csak emiatt sem szeretnénk kihagyni semmilyen érdeklődőt a versenyből. Ugyanakkor, ha még időben, az alapszakasz kezdete előtt megjelenne a játék, úgy a mezőny csapataival és játékosaival egyeztetve készek leszünk tárgyalni az esetleges CS2-re váltásról.

A verseny teljes szabályzatát itt olvashatod!

Kövess Minket!



Gamer szótár