18

Elmúltál már 18 éves?


/
Új formátum kell? Lesz! LAN kell? Az is lesz!

Új formátum kell? Lesz! LAN kell? Az is lesz!

Rövidebb, tömörebb, izgalmasabb, ráadásul LAN-on! Újult erővel támad a TippmixPro CS:GO Masters!

Az akkor még életben lévő Domination győzelmével zárult a 2023-as tavaszi TippmixPro CS:GO Masters és bár láttunk izgalmas meccseket és parádés megmozdulásokat, nem volt hibátlan a szezon, tudjuk nagyon jól. A fejlődés érdekében meghallgattuk a nézők és a játékosok beszámolóit is, és persze a saját magunk által támasztott elvárásokat is újraírtuk, kezünkbe vettük az irányítást, a hibákat rendszereztük és módszeresen elindultunk az úton, melyen nemcsak kijavítjuk a problémákat, de egy új, tömörebb és izgalmasabb versenyt érhetünk el, átalakított lebonyolítási rendszerrel, felfrissített díjazással és végre egy évek óta várt LAN-döntővel!

Az első és talán legfontosabb probléma a LAN-döntő hiánya. Épp elég online meccset látunk egész évben, döntőre pedig illik egy jó kis magyar LAN-t letenni az asztalra, éppen ezért a 2023-as TMP CS:GO Masters LAN-on ér majd véget. A helyszín és a dátum is szinte már kőbe vésett, de spoilerezni nem szeretnék, így ezekről majd picit később mesélek.

Ezeket olvastad már?

Ugyancsak probléma volt a túlságosan hosszú, feleslegesen túlbonyolított rendszer, amiben a csapatoknak játszaniuk kellett. Papíron szép és jó, hogy egy magyar esemény olyan sokáig tart, mint mondjuk az ESL Pro League, de a valóság az, hogy erre aligha van sokaknak igénye. Az őszi szezon tehát ilyen szempontból összement, rövidebb idő alatt a végére érünk és az egyes csapatoknak sem kell majd hosszú hetekig azért játszania - az egyébként is pattanásig feszített versenynaptárban -, hogy kiderüljön bejutottak-e a rájátszásba, azt követően pedig a LAN-ra. Minden alapszakaszba jutott csapatnak 2 nap alatt eldől a sorsa és a rájátszás sem lesz feleslegesen hosszú. Összesen 7 meccsnappal támad az őszi szezon, ami máris sokkal barátságosabb az eddigieknél és bármelyik csapat kényelmesen be tudja azt iktatni a saját naptárjába, anélkül, hogy meccseket kelljen elhalasztani és tologatni.

Ami viszont nem ment össze, az a díjazás! Az őszi szezonban is 2 millió forintot oszt szét csapatai között a bajnokság, ám azt sokkal izgalmasabban elosztva. A zsebpénznek is kevés 100 ezer forintos alapdíjazást eltöröltük és inkább úgy osztottuk szét a rendelkezésre álló 2 millió forintot, hogy abból nagyobb szeletekkel részesülhessenek a csapatok.

A 2023-as őszi TippmixPro CS:GO Masters megújult díjazás a következő:

  • 1. helyezett: 750 ezer forint
  • 2. helyezett: 450 ezer forint
  • 3. helyezett: 275 ezer forint
  • 4. helyezett: 175 ezer forint
  • 5-6. helyezett: csapatonként 100 ezer forint
  • 7-8. helyezett: csapatonként 75 ezer forint

A névből pedig már leszűrhető, de fontos kiemelnünk, hogy a verseny jelenlegi tervezete CS:GO-ra készült. Mi is izgatottan várjuk a CS2 megjelenését, de pontosat nem tudunk, semmit nem árul el a Valve, így lehetetlen azzal tervezni, hogy esetleg az őszi szezon már CS2-vel induljon el. Ráadásul az sem elhanyagolható tényező, hogy a CS2 már most komolyabb gépet igényel igényel, mint a CS:GO, már csak emiatt sem szeretnénk kihagyni semmilyen érdeklődőt a versenyből. Ugyanakkor, ha még időben, az alapszakasz kezdete előtt megjelenne a játék, úgy a mezőny csapataival és játékosaival egyeztetve készek leszünk tárgyalni az esetleges CS2-re váltásról.

A lebonyolításhoz és gyakorlatilag bármilyen egyéb, a 2023-as őszi TMP CS:GO Masters-hez kapcsolódó részletekért keressétek a bajnokság új, hivatalos szabályzatát, de a soron következő napokban és hetekben az Esport1 felületein is kitérünk majd az új részletekre! Addigis kövessétek be az Esport1 YouTube és TikTok csatornáját is, ahol egész szezon alatt új tartalmakkal találkozhattok majd és ne felejtsétek el, hogy máris él a jelentkezés mindkét nyílt selejtezőre(ELSŐ és MÁSODIK)!

Hajrá!

Kövess Minket!



Gamer szótár