Ugye nem akarsz olyan lenni, aki nem jelentkezik az új TMP CS:GO Masters selejtezőjére? Ugye nem?!

Ugye nem akarsz olyan lenni, aki nem jelentkezik az új TMP CS:GO Masters selejtezőjére? Ugye nem?!

Irány a TMP kvalik!

Tegnap fontos hívást kaptunk, Gabe Newell maga árulta el, hogy mikor kell számítanunk a CS2 megjelenésére. A várva várt dátum pedig nem más mint... Na jó, ezt nem árulhatjuk el, bocsi.

Viccet félretéve, nyilván mi sem tudjuk a CS2 megjelenési dátumát (sajnos), azt viszont már tudjuk, hogy indul a 2023-as őszi TippmixPro CS:GO Masters szezon, ami csaknem minden téren megújult, sokkal jobban igazodik majd a játékosok és a nézők igényeihez. Egy rövidebb, tömörebb, de jóval izgalmasabb TMP-szezon veszi most kezdetét, ami ugyanúgy 2 millió forintot oszt majd szét a játékosok között, ám új arányokat betartva.

Az alapszakasz kezdetéig azért kell még párat aludni, a selejtezők viszont lassan már az ajtónkon dübörögnek. Idén is két nyílt selejtezővel veszi kezdetét a verseny! Mindkét open kvali egy napos lesz, single-elimination ágrajzon, zömében Bo1-es fordulókkal, ám a végső továbbjutásért zajló mérkőzések már Bo3-as keretek között. Mindkét nyílt válogatóról a két legjobb csapat juthat tovább.

A selejtezőkön való indulás feltételei:

  • 18. betöltött életév
  • Tiszta játékosmúlt (Egy éven belül eltiltott játékosok nem vehetnek részt)
  • Egy csapatban maximum 2 külföldi játékos vehet részt
  • A teljes szabályzat

A selejtezők legfontosabb részletei és a jelentkezés:

  • Az első nyílt selejtező: szeptember 14., délután 2 órától - JELENTKEZÉS
  • A második nyílt selejtező: szeptember 30., délután 2 órától - JELENTKEZÉS
  • Formátum: Single - Elimination Bo1 fordulók, Bo3 a továbbjutásért
  • A Top2 csapat bejut az osztályozó kupa zárt szakaszába
  • A zárt selejtező időpontja: október 7-8-9.

Miért nem CS2?

A verseny jelenlegi tervezete CS:GO-ra készült. Mi is izgatottan várjuk a CS2 megjelenését, de pontosat nem tudunk, semmit nem árul el a Valve, így lehetetlen azzal tervezni, hogy esetleg az őszi szezon már CS2-vel induljon el. Ráadásul az sem elhanyagolható tényező, hogy a CS2 már most komolyabb gépet igényel igényel, mint a CS:GO, már csak emiatt sem szeretnénk kihagyni semmilyen érdeklődőt a versenyből. Ugyanakkor, ha még időben, az alapszakasz kezdete előtt megjelenne a játék, úgy a mezőny csapataival és játékosaival egyeztetve készek leszünk tárgyalni az esetleges CS2-re váltásról.

Kövess Minket!



Gamer szótár