Összefoglaltuk mit jelent a Call of Duty számára az, hogy immár a Microsoft keze alatt a széria

Összefoglaltuk mit jelent a Call of Duty számára az, hogy immár a Microsoft keze alatt a széria

Egyre kíváncsibbak vagyunk a Call of Duty-széria jövőjére!

Jó sok idő kellett hozzá és persze annál is több jogi csatározás, de a Microsoft végül mindenki maga mögé utasított és potom 68,7 milliárd dollárért megvásárolta az Activision-Blizzard cégcsoportot, annak minden stúdióját és játékát. Számos legendás cím került így a Microsoft birtokába (WoW, Diablo, Starcraft is), de a legnagyobb felháborodást a Call of Duty megvásárlása keltette. A Sony és a PlayStationös tábor őrülten félt attól, hogy így a CoD eltűnik majd a Sony gépeiről. Hiába bizonygatta a Microsoft, hogy erről szó sincs, a Sony nem tágított és foggal-körömmel küzdött a CoD-ért és a felvásárlás ellen.

Nem sikerült, a Call of Duty bizony már a Microsoft tulajdona, de mit is jelent ez a legendás széria számára?

Az első és legfontosabb, hogy a Call of Duty marad PlayStationön! Ezt már a felvásárlás véglegesítése előtt, már a nyár közepén bejelentették. A jelenlegi egyezség értelmében további 10 évig még biztosan lesznek Call of Duty-játékok a Sony gépein, de persze egy picit minden megváltozik. Egyrészt a Sony elveszítette eddigi exkluzív tartalmait! nincs többé csak PlayStationös játékosoknak szóló béta, sem csak számukra elérhető skinek, küldetések stb.

Ezeket olvastad már?

Emellett, a Call of Duty visszatér majd a Nintendo gépeire is! Meglepődnénk, ha még a Switchre érkezne CoD, valószínűleg már inkább a Switch utódjával számol a két a cég, mint célplatform. A jövőben elérhető lesz a Call of Duty a különböző cloud gaming szolgáltatásokban, sőt, a Game Pass-be is bekerülnek majd a játékok. Erre alighanem már nem kell sokat várnunk!

Végül, de nem utolsó sorban pedig, nincs többé több napra szétszórt megjelenés. A következő évek Call of Duty-játékai immár minden platformra ugyanazon a napon jelenik majd meg!


AZ ÚJ CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 3-RA MÁR MOST LECSAPHATSZ A KONZOLVILÁGBAN!

Kövess Minket!



Gamer szótár