Felvásárolták az Activisiont, máris drágul a Call of Duty

Felvásárolták az Activisiont, máris drágul a Call of Duty

De további Activision címeket is csak drágábban lehet megvásárolni a Steamen ezeken a helyeken.

A brit szabályozó hatóságok nem rég jóváhagyták a Microsoft és az Activision Blizzard gigaüzletét, ami azt jelenti, hogy a történelmi 68,7 milliárd dolláros felvásárlás végre megtörténhet. Azonban mindössze néhány nappal a hír megjelenése után az Activision játékainak ára több országban is megemelkedett – többek között ide tartozik Brazília, Argentína és Törökország. Bár sokan nem szerették volna, hogy a Microsoft bekebelezze az Activision Blizzardot, úgy tűnik ez az összeolvadás és az áremelkedés nem függ össze. Az elmúlt néhány évben több fejlesztő esetében láthattunk ehhez hasonló példát, ami elsősorban a Steam aktuálisan frissített regionális árazásának tudható be. Ahogy arról a Game World Observer tavaly beszámolt, a Valve ígéretet tett arra, hogy rendszeresebben frissíti az árjavaslatait. A 60 dolláros játékok ajánlott árai ekkor 450 százalékkal emelkedtek olyan országokban, mint Törökország és Argentína.

Ezeket olvastad már?

Amint arról a Cromossomo Nerd és az Idle Sloth beszámolt, ezek azok a főbb játékok, amelyekért többet kell fizetnie egyeseknek a mostani események hatására:

Legfontosabb címek esetében az áremelkedés:

  • CoD (2003): $9 -> $19
  • CoD2: $9 -> $19
  • CoD: Black Ops: $18 -> $29
  • CoD: Black Ops II: $21 -> $49
  • CoD: Modern Warfare 2 (2009): $9 -> $19
  • CoD: Modern Warfare (2019): $50 -> $55
  • Sekiro: Shadows Die Twice: $40 -> $55
  • Crash Bandicoot 4: $55.50 -> $66.50
  • Spyro Reignited Trilogy: $30 -> $38
  • Prototype: $9 -> $19
  • Prototype 2: $18 -> $38

A Sword of Jade fejlesztője, Michael Kidder eközben azt állítja, hogy a Valve küldött ki olyan e-maileket a Steam fejlesztőinek, amelyben arra kérte őket, hogy emeljék az áraikat az előbb említett régiókban. Csatolt képek pedig arról árulkodnak ezen felül, hogy a Valve állítólag azt akarja, hogy ők is emeljék meg a saját játékuk árát. Egyesek pedig olyan figyelmeztetéseket is kaptak, ha ezt nem lépték meg normálisan, mint például: 'A megadott ár sokkal kevesebb, mint az ajánlott' és 'Az árnak legalább 11,00 TL-nek (török líra) kell lennie'.

Indiában is hasonló dolog történt, miután az Activision játékaiért már többet kell fizetni Steamen, mint eddig. Hogy csak néhányat említsünk a fontosabb címek közül, a Modern Warfare (2019), a Sekiro és a Call of Duty: Black Ops Cold War ára is 3,999-ről 4,997 rúpiára nőtt.

Azt viszont jelenleg nem tudni, hogy további régiókban is tervez-e még áremelést a Microsoft, mégis egyelőre az legjobb, ha megvárod, hogy ezek a játékok bekerüljenek az Xbox Game Pass-ba, ahelyett, hogy megvásárolnád őket. A Microsoft a hónap elején közölte, hogy jövőre adja hozzá az Activision Blizzard címeit a szolgáltatáshoz.

JÖN A CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 3, AMIT MÁR ELŐRENDELHETTEK A KONZOLVILÁGNÁL!

Kövess Minket!



Gamer szótár