Teljes áron adják, közben pedig csak egy DLC a CoD: MW3

Teljes áron adják, közben pedig csak egy DLC a CoD: MW3

Több dolog is arra utal, hogy némiképp átverték a játékosokat.

A Modern Warfare 3 az MW reboot sorozat következő darabja, és a kiadó szerint rengeteg új tartalmat kínál. Sok CoD-rajongó viszont megdöbbenve tapasztalta, hogy az új felvonás inkább egy DLC-nek tűnik, mintsem egy teljes értékű játéknak. A 2022-es Modern Warfare 2 után döntött úgy az Activision, hogy maradnak ezen a vonalon és elkészítenek egy közvetlen folytatást. Tették ezt ahelyett, hogy egy másik korszakban játszódó CoD-címmel rokkultak volna elő, mint például korábban a Black Ops Cold War vagy a Vanguard esetében.

Ezeket olvastad már?

A vállalat korábban kihangsúlyozta, hogy a Modern Warfare 3 egy prémium kiadás és nem egy DLC, az ára pedig ennek megfelelően 70 dollárt kóstál. Ez azonban csak a hab a tortán. Kiderült ugyanis, hogy a játék előrendelői hiába vágtak bele a kampányba – ők már nekivághattak az új kalandnak –, egy különös hiba megakasztotta őket. Egy felugró ablak közölte a játékosokkal, hogy helyezzék be a Modern Warfare 2 lemezét a PS5 olvasójába a folytatásához. Ráadásul rengeteg olyan posztot találni a neten, amiben csúnyán lehúzzák a sztorimódot a játékosok, mert szerintük ez a valaha volt legrosszabb kampány a CoD-szériában. Egyesek szerint a történet 70%-a konkrétan single player DMZ-nek tűnik, ami szintén kiverte a biztosítékot.

A másik furcsaság pedig, hogy nincs saját trófealistája a Modern Warfare 3-nak. Ez azt jelenti, hogy az MW3 achievemnetjeit Steamen a rendszer a Modern Warfare 2 DLC kategóriába sorolta. Nagyjából ugyanaz a helyzet itt is, mint a Ghost of Tsushima és az Iki Island DLC-nél, hiszen az utóbbi esetében a trófealista az alapjáték berkein belül található meg.

Mindezek ellenére sokan várják a játékot és ha téged is érdekel a legendás cím következő felvonása, akkor irány a Konzolvilág!

Ezek után azért nagyon nehéz elhinni, hogy valóban nem egy kiegészítővel van dolgunk és az Activision ezt teljes epizódnak gondolta. Természetesen a lemezes 'probléma' már eljutott a fejlesztőkhöz, akik egy bejegyzésben tudatták a felhasználókkal, hogy dolgoznak a hiba orvoslásán, ettől függetlenül akkor is nagyon furcsa ez a szituáció, miközben simán elkérnek ezért az alkotásért is 70 eurót.

Kövess Minket!



Gamer szótár