Kiderült, hogy legkorábban mikor térhet vissza s1mple

Kiderült, hogy legkorábban mikor térhet vissza s1mple

B1ad3 elárulta, hogy mit tervez a NAVI most, hogy a sztárjuk szünetre vonult.

Még mindig furcsa s1mple nélkül látni a NAVI-t, pedig már másfél hónapja szünetre vonult. De ami még ennél is furcsább lesz, ha majd esetleg nem tér vissza. Ezért is spekuláció tárgya az folyamatosan, hogy mi lesz a legjobb CS:GO játékos sorsa. Richard Lewis nemrég azt mondta az ukrán sztárról, hogy annyira utálja a CS2-t, hogy akár még Valorantra is válthat. Azóta ezt az ötletet a játékos elhesegette a streamjén, szóval emiatt már nem kell aggódnunk legalább. De a héten B1ad3 adott egy interjút a témában és az alapján lehet, hogy tavaszig nem fogjuk látni s1mple-t a szerveren.

De először is, nézzük mit mondott s1mple Richard Lewisra reagálva (az Escorenews átiratában):

„Nem vagyok 100%-ig biztos ebben, de talán már hat hónapja nem játszottam Valorantot. [...] Ha könnyen lehetne pénzt keresni vele, sima lenne Valorantra váltani. De az egy teljesen más világ. Az USA körül forog az egész, különböznek a rajongók. Mármint, én imádok minden rajongót, de attól még másak. Nyilván nehéz egy új játékba vágni. Sokat kell tanulnom. Ugyanígy a CS2-t is tanulnom kell még, mert 64 tickes, új bugok és ugrások vannak benne meg ilyesmik. De először is, szünetet tartok. Sokan nem tudjátok, hogy miért mentem szünetre, nem akarom elmondani, hogy miért, de most ez a legfontosabb dolog.”

Később s1mple visszatért még a témára és a Riot Gamesről is elmondta a véleményét:

„Hogy a Valorantra váltsak? Nem, egyáltalán nem gondolkodom ezen és soha nem is volt ilyen gondolatom. Talán másfél évvel ezelőtt, de most nem. Szerintem nyilvánvaló. Nem tudom, hogy értetek-e vagy sem. Ha a Riot tesz egy hatalmas ajánlatot? 100 millió dollárért. Csakis egy ilyen ajánlat lenne elég. De a Riot nem tenne ilyet. Nem tudom, hogy megy ez a League of Legendsben vagy más játékokban, de a Valorantban az, ahogyan a ligában szereplő szervezetekkel beszélnek... mindenkit meglepett a NAVI-ban, a főnököket és a tulajokat, az embereket, akik a csapattal dolgoznak, egyszerűen meglepte az, ahogyan a Riot dolgozik a szervezetekkel. Nem fogom azt mondani, hogy tökéletesek vagy jobbak, csak hogy így működnek.”

Ezeket olvastad már?

Ezek alapján elég nyilvánvaló, hogy nem fog holnap profi Valorant-játékosként a színre lépni s1mple. Azonban azt a kérdést a játékos elkerülte, hogy mikor térhet vissza, ha egyáltalán. Szerencsére a BLAST Premier Fall Finals során B1ad3 egy HLTV-nek adott interjúban nyújtott némi betekintést ebbe is. Így legalább az kiderült, hogyha vissza akarna térni a NAVI kezdőjébe, az mikor történhet meg a leghamarabb.

B1ad3: „Nyilván lehetséges [hogy s1mple visszatérjen]. Több körülményen is múlik persze, hogyan érzi magát, milyen a motivációja, mit érez a csapat, mennyire találunk magunkra a következő hónapokban. A BLAST Final és Abu-Dzabi után jönnek a Major selejtezők. Igen kockázatos lenne variálni, kell a Major előtt egy kis idő, hogy összerakjunk valamit és készen álljunk. De utána nyilván bármi lehetséges.

HLTV: De nem a Major előtt? Nem számítotok rá, hogy addig bármi is történjen?

B1ad3: Inkább nem, mint igen, többnyire nem. Valami váratlan kellene hozzá. De most van egy pontos tervünk arról, hogy mit akarunk csinálni a játékban, hogyan építsük a metánkat, a szerepeinket, mindent. Mint mondtad, hogyan is pótolhatnánk s1mple-t? Nehéz lecserélni őt, sok probléma feltűnik utána a játékban. Mindent egyensúlyba kell hoznunk most, szóval a mi szempontunkból elég buta lenne, ha építenénk valamit a Major kezdetéig, aztán csinálnánk valamit, ami miatt ismét variálni kell ezen a rendszeren. Jobb, ha nem, mint igen, nincs más tervünk.”

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár