Leszámol a steames és CS2-es scamekkel a Valve

Leszámol a steames és CS2-es scamekkel a Valve

Végre beköszönt a béke a Steam Piacon?

Miután évről évre elképesztő összegek fordulnak meg a Steam Piacon, nem véletlen, hogy a Ubisoft is szeretné lemásolni a receptet. Csak hát hiába nyomtatja a pénzt a Steam, ha van vele egy olyan probléma, miszerint külsős fejlesztők aztán akár rosszindulatúan is felhasználhatják annak funkcióit, ezzel rontva a piacba vetett bizalmat. Mióta skinek vannak a játékban, a lopások és átverések kéz a kézben járnak a Counter-Strike-kal. Persze mára nem ez az egyetlen játék, ahol tárgyakat vehetünk vagy cserélhetünk a Steamen keresztül, de továbbra is a CS a legnagyobb és egyben leglátványosabb is, szóval a csalók is e körül tömörülnek.

Régebben még azonnal és akár hitelesítés nélkül is lehetett csereberélni. De aztán kibuktak ennek a veszélyei, szóval bevezették az alkalmazást, amiben minden cserét meg kell erősíteni, valamint a hét napos türelmi időt, hogy lassuljon a külsős kereskedelem. Illetve a háttérben mindig toldozgatták, foltozgatták a rendszereket, hogy ne lehessen bármit megtenni. De még így is maradt két dolog, amivel vissza lehet élni: be lehet furakodni a Steam Supportba az emberi hibafaktort kihasználva vagy le lehet húzni a játékosokat az API-on keresztül.

Ezeket olvastad már?

Szerencsére most úgy tűnik, hogy az utóbbit már nem tehetik majd meg annyira egyszerűen a csalók, mint eddig. Ugyanis a Valve egy újabb védvonalat hozott létre a steames scamek, lopások, átverések ellen: mostantól a felhasználóknak meg kell erősíteniük a Steam mobil alkalmazásában azt is, ha egy új alkalmazás vagy személy használja az API kulcsukat. Ennek az extra lépésnek köszönhetően a felhasználók könnyedén meg tudják állapítani, hogyha illetéktelenek jutottak hozzá a kulcsukhoz. Továbbá ez a folyamat időt adhat a helyzet átgondolására is, így ha esetleg mi magunk sétálnánk bele egy csapdába, még talán elkerülhetjük a tragédiát.

A hitelesítő üzenete – kép: X/Twitter @priceempire

Kövess Minket!



Gamer szótár