Több százezer dollárnyi skint loptak el a Steam Supporttal karöltve

Több százezer dollárnyi skint loptak el a Steam Supporttal karöltve

Egy orosz YouTuber buktatta le a játék történetének egyik legnagyobb csalását.

Mzk – egy orosz YouTuber – nemrég feltöltött egy videót, amiben egy Steam Support alkalmazott és egy Aleksandrnek nevezett illető több százezer dolláros skinlopásait leplezte le utóbbi közreműködésével. A videó alapján a supportos – aki nem a Valve-nál dolgozik, hanem egy alvállalkozójuknál – először személyes információkkal kereskedett „jelentős összegekért”. Miután megismerték egymást, együtt találták ki az új üzletet, miszerint régi inaktív Steam felhasználói fiókokat fognak feltörni, hogy eladják az azokon lévő skineket.

5-10 éves accountokat választottak ehhez. A supportos mindenféle felhasználói adatokhoz hozzáférhetett a munkája miatt, kivéve a jelszavakat. De magukat a tulajoknak kiadva ezt ki tudták kerülni és így ellophatták a fiókokat. Mindenük megvolt ehhez a Support rendszerből: telefonszámok, e-mail címek, személyes adatok. Mzk egy Buff nevű csereoldalról szerzett bizonyítékot a cserékről. Ezeket a videójában bemutatva kb. 320 ezer dollárnyi skint fedett fel, amelyek Aleksandrék lopásaihoz kötődnek.

Ezek viszont csak az „olcsó skinek”. A drágább darabokat ismert tradereknél forgatták meg, például Zipelnél és Anomalynál. Fontos hozzátenni, hogy ők nem bűnrészesek, mint mindenki mást, úgy őket is átverték a skinek eredetével kapcsolatban. Mzk kutatása azt is felfedte, hogy az egyik ilyen módon megszerzett skin ma a NAVI játékosánál, b1tnél van. Ez az M4A4 Howl először az egyik feltört accounton volt, később több kézben is megfordult mire elért b1thez. De az angol nyelvű feliratos videóban több hasonló esetet is bemutatott Mzk a szükséges bizonyítékokkal együtt.

Ezen felül Aleksandr miatt kiderült, hogy nem ők voltak az egyetlenek, akik ilyen módon éltek vissza a Steam Support rendszerével. Egy ponton Aleksandr megpróbálta kiszorítani ezeket a vetélytársakat a piacról, bár nem járt túl nagy sikerrel ebben. Szerencséjükre ez még nem okozott nagy problémát, így is egy éven át vígan csinálhatták a bizniszt. Végül csak azért hagytak fel a csalással, mert egyszer lopni akartak egy „erős kapcsolatokkal” rendelkező személytől. Mzk úgy zárta a videóját, hogy szerinte az egy évvel ezelőtt cserélt skinek akár 95%-a is ilyen scammel kerülhetett a piacra.

Elindult az Esport1 Cliprace! Mutassátok meg a legjobb megmozdulásaitokat, a legkiforrottabb taktikáitokat, a legszebb lövéseiteket vagy éppen a leghihetetlenebb meneküléseiteket és zsebeljétek be az értékes nyeremények egyikét!

Borítókép: Valve
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!