700 ezer dollárnyi skint loptak el egy csereoldalról

700 ezer dollárnyi skint loptak el egy csereoldalról

Február 15-én hajnalban hackelték meg a CSGOExo oldalát. Az ehhez használt fiókokot azóta letiltották, a skineket törölték. De nem azelőtt, hogy más platformokon is keringésbe kerültek volna a lopott tárgyak.

Ha CS:GO skinek kereskedőjeként valaha is megfordultál a CSGOExo oldalán, alighanem egy klasszikus csereplatform képe fogadott. Azonban a mai napon egy ettől merőben eltérő szöveg került ki a főoldal helyére. Ez arról tájékoztatja a felhasználóikat, hogy február 15-én hajnalban 700 ezer dollárnyi értékű skint loptak el tőlük három felhasználói fiók segítségével és ezért ideiglenesen nem üzemelnek, amíg helyre nem állítják az oldalt.

Mint írják, az elkövetőket felfedték, kapcsolatba léptek már a Steammel is. Mindez azt jelenti, hogy a fiókok cseretiltás alá kerültek, a rajtuk tárolt skineket törölték. Ez a legkevésbé sem meglepő, egy sztenderd eljárásról van szó. Így tett a Steam akkor is, amikor a nyáron egy hatmillió dolláros lopás történt – a játék történetének eddigi legnagyobbja. A probléma nyilván az, hogy ezek a skinek valaki másé voltak, tehát ilyenkor az érték lényegében megszűnik. Továbbá előfordulhat, hogy a lopott skinek egy részén továbbadtak, azokat pénzre váltották. Ilyen esetekben ezen tranzakciók visszaállítása időigényes.

A történtekről a CSGOEmpire is nyilatkozott, miután valószínűleg más platformokkal egyetemben az ő felhasználóik is közvetetten érintettek lehetnek. A CSGOEmpire-nél azt ígérik, hogy a következő 48 órában igyekeznek megoldani minden a lopással kapcsolatos problémát, de lehet több időbe fog telni. Mindenesetre is, a nyilatkozatukat alább magyarra fordítva is elolvashatjátok:

„Sokan tudhatják már, hogy a CSGOExo nemrég tett egy bejelentést, miszerint meghackelték őket és 700 000 dollárnyi értékű skint loptak el tőlük. Ebből 216 859 dollárnyit három Empire-ös felhasználón tároltak. Bár nem tudtunk mit tenni, helyre fogjuk hozni ezt a vásárlóinknak. Amint megtudtuk ezt tegnap, a három felhasználót tiltottuk a mi oldalunkról és az egyenleg egy részét visszaállítottuk. Mindhárom felhasználó adott el tárgyakat a CSGOEmpire-ön, ami azt jelenti, hogy sok vásárlónk kivett tárgyakat, amelyek aztán törlésre kerültek. Sok felhasználó keresett minket emiatt. Ha úgy hiszed, te is érintett vagy, akkor keresd az ügyfélszolgálatunkat. Összegyűjtjük az összes megerősített jelentést erről és igyekszünk minél gyorsabban úrrá lenni a helyzeten. A történtek mértékét tekintve, kérünk benneteket, adjatok időt a csapatunknak. Az a cél, hogy a következő 48 órában megoldjuk a helyzetet, de lehet több időbe fog telni. Amint többet is megoszthatunk, közvetlen keresni fogjuk a vásárlóinkat és Twitteren is jelezzük.”

Amennyiben téged is érint az eset, akkor a CSGOEmpire felhasználójaként itt (az oldal legaljára görgetve érhető el a support), a CSGOExo felhasználójaként pedig errefelé tudsz tájékozódni, további kérdéseket feltenni. Ezen felül az említett csereoldalak értesíteni fogják a regisztrált felhasználóikat bármilyen további teendőről, információról a következő napokban.

Borítókép: CSGOExo, Valve
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!