Counter-Strike-os skinpiacot kap a Rainbow Six Siege

Counter-Strike-os skinpiacot kap a Rainbow Six Siege

Mindenki, így a Ubisoft is tudja, hogy egy játék fellendüléséhez skinekkel szerencsejátékozó gyerekek kellenek.

A Ubisoft egy sajtóeseményen jelentette be a napokban, hogy a Rainbow Six Siege kapni fog egy, a CS:GO-hoz és a CS2-höz hasonlatos skinpiacot, ahol a felhasználók egymás között kereskedhetnek majd az értékes fegyverkinézetekkel. A játékba mára rengeteg ilyen tárgy került be, így nem meglepő, hogy lenne erre igény a játékosok részéről. Illetve az sem, hogy a Ubisoft szeretne lecsapni a kínálkozó lehetőségre és a Valve-hoz hasonlóan létrehozni egy végtelen pénz glitchet. Csak nagyon nem mindegy, hogy hogyan fognak hozzáállni és mit tanultak a CS-s példából.

Amit eddig tudunk erről az R6S piacról, az alapján nem konkrétan valódi pénzben, hanem R6 kreditekben lehet kereskedni majd. Az R6S-ben ez a prémium játékbeli fizetőeszköz, amelyet csak valódi pénzért vehetünk meg. Tehát inkább absztrakcióról van szó, mintsem egy, a Valve-tól lényegében is eltérő rendszerről. Ezen túl még annyi biztos a piac kapcsán, hogy böngészőben és mobilról is elérhető lesz, de arról nem beszéltek, hogy a játékba hogyan fogják beépíteni, ha egyáltalán.

Ezeket olvastad már?

Viszont egy ennél jóval fontosabb kérdés fölött átsiklott a kiadó: lehet-e majd a saját rendszerükön kívül kereskedni és mit tesznek majd ennek a korlátozása érdekében? Mert ha a CS-hez hasonlóan lehet majd bármit csinálni a skinkereskedelemmel, akkor akármennyire is ünneprontónak fogunk hangzani most, de az illegális skinkaszinók, a szürkegazdaság és a tömeges bundázás el fogják árasztani a játékot. A skinek megjelenése után egy darabig nagyon vidám világ volt a CS:GO-ban is. Csak aztán megjelentek azok, akik nem bírtak betelni a pénzzel és mindenki másnak is elrontották a bulit. Így jutottunk el oda, hogy manapság már a legnevetségesebb és leglehúzósabb skinkaszinók is „piactérnek” akarják eladni magukat, mert jobban félnek a Valve-tól, mint a ténytől, hogy a világ összes országában teljesen illegálisan, engedélyek nélkül működnek.

Az R6 kredites lépés elviekben felkínálja a lehetőséget arra, hogy a játékon kívül ne legyenek annyira értékesek a skinek például pénzmosók számára – igen, a CS-ben ez is létezik. Viszont egy ilyen piac létrehozásánal elengedhetetlen, hogy tiszta, nyilvánvaló és lehetőleg megkerülhetetlen kereteket hozzanak létre az üzemeltetők. Mert igen, a CS:GO-nál sokat segítettek annak idején a skinkaszinók és a skines fogadások a népszerűsítésben. Csak azóta is ezeknek a rossz aktoroknak a bűneit nyögjük kollektíven. De az ezzel kapcsolatos terveiről sajnos egyelőre inkább nem beszélt a Ubisoft, nem is értjük, hogy miért.

Kövess Minket!



Gamer szótár