Gambling híradó: Ausztrália és a Valve is szórja a kitiltásokat

Gambling híradó: Ausztrália és a Valve is szórja a kitiltásokat

Néhány skinkereskedő és szerencsejátékos oldal hete sem volt valami fényes, miután ismét nagy figyelmet kapott a CS:GO gamblingezés.

Az elmúlt napokban aligha voltak boldogak a CSGORoll és a CSGO Empire háza táján. Ugyanis előbbit betiltotta az illegális tevékenysége miatt Ausztrália, míg utóbbi egy olyan botrány középpontjába került, miszerint a velük kereskedőket kitiltja a Valve. Mostanában már nem először kerülnek elő ezek az oldalak egyébként. A CSGORoll hetek óta kapja az ívet a G2-val együtt, mert m0NESYvel reklámoznak szerencsejátékot. A CS:GO Empire pedig beszállt ebbe az ekézésbe, amikor a Valve hivatalosan is szabályba foglalta, hogy nem nézik jó szemmel a gamblinget. De mint most kiderült, a Valve inkább a pénztárcájuknál fogná meg a kaszinókat és nem a bíróságon.

De nézzük szépen sorban, hogy mi is történt pontosan a héten gambling fronton! A gambling híradónk (mert minden héten jönnek menetrendszerűen ezek a hírek, szóval kellett neki egy név – a szerk.) mai adásában először egyenesen Ausztráliából jelentkezünk, ahol a Dexerto szerint a helyi hatóságok lecsaptak a CSGORollra. Mint az a korábbi gambling cikkeinket olvasóknak már nem nagy újdonság, a skinkereskedelemmel szerencsejátékkal foglalkozó oldal illegálisan végzi a tevékenységeit számtalan országban, például az USA-ban és úgy fest, Ausztráliában is.

Az ausztrál médiahatóság vizsgálatában megállapította, hogy a CSGORoll a 2001-es interaktív szerencsejáték törvénnyel ellentétesen működik. Ezért egy figyelmeztetést adtak át az oldalt üzemeltető Feral Holdings Ltd.-nek, hogy szüntessék be a jogellenes tevékenységet. A Feral Holdings válaszul elérhetetlenné tette a CSGORollt az országban, eleget téve a kérésnek. Mivel a napnál is világosabb, hogy jogsértést követtek el, nem is lett volna értelme küzdeni ez ellen. Viszont kíváncsian várjuk, hogy Ausztrália után mikor lép fel például az Egyesült Államok, akik még allergiásabbak erre a témára. Mert ezen a ponton ez nem szándék, hanem idő kérdése szerintünk.

Gambling híradónk második témája már sokkal közelebb, egészen pontosan Magyarországon pattant ki! Az esetről először annak a Szabó Gergelynek, avagy GeRynek a Twitterjén keresztül értesültünk, akiről korábban is írtunk már, amikor felfüggesztették pár napig Steamen egy új, scammerek ellen bevezett eljárás részeként félreértésből. Az akkor pár napon belül megoldódott, így GeRy a mai napig folytathatja a kereskedői tevékenységét. Nem úgy, mint Madani Olivér, akit hatalmas, 2 539 elemből álló skin gyűjteményével együtt kitiltott a Valve a napokban. A Valve múlthéten írta bele a Steam felhasználókra érvényes magatartási kódexébe, hogy tiltják a szerencsejátékot. Olivér kitiltása pedig úgy tűnik, összefügghet a Valve lépésével.

Ugyanis egy másik kereskedő, Ra szerint Olivér többek között szerencsejátékos oldalakkal, például a CSGO Empire-rel is kereskedett. Erre pedig, ha tud, jó ideje lecsap a Valve. Tehát igen kockázatos, még ha profitot is termel rövidebb-hosszabb távon. A CSGO Empire gyorsan igyekezett elterelni a figyelmet magáról azzal, hogy Olivért kapcsolatba hozták az 500 Casino, a ShadowPay és a WAXPEER oldalakkal is. Azonban egyértelműen sosem fog kiderülni, hogy melyik csere miatt történt a ban, hogy mit talált a Valve, tehát ugyanannyira hibásak lehetnek ők is, mint a többiek.

Don Haci is reagált erre, az ő tudomása szerint több nagy halat is kifogott mostanság a Valve ugyanebből az okból. A közösség teljesen jogosan félhet amiatt, hogy ez még csak a kezdet. Azonban egyelőre talán azoknak még nem kell félnie, akik csak használják ezeket az oldalakat. A Valve ugyanis a példa alapján inkább a pénztárcájánál akarja megfogni a gambling oldalakat, amihez azt a módszert választották, hogy ellehetetlenítik a skines kifizetéseket úgy, hogyha nincs, akitől skint vehet nagy tételben egy ilyen oldal, akkor nincs mit adnia nyereményként.

Hamarosan kiderül, hogy mi lesz ezen hírek következménye. De azt sajnos már csak a gambling híradónk következő epizódjában láthatjátok. Addig is szép napot/estét/éjszakát és miegymást. Vigyázzatok magatokra!

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN