Betöltötte a 18-at, máris szerencsejátékot reklámoz a G2 m0NESYvel

Betöltötte a 18-at, máris szerencsejátékot reklámoz a G2 m0NESYvel

M0NESY a hét elején ünnepelhette 18. születésnapját. Ennek örömére a G2 másnap be is jelentette, hogy egy skinkaszinó lesz a legújabb szponzorjuk, az üzlet arcának pedig megtették a fiatal játékost.

A CS:GO és a szabályozatlan skinkaszinók, szerencsejátékok, valamint a sportfogadásra és kereskedelemre szakosodott oldalak története nem csak botrányokkal teli, de régre is nyúlik vissza. Valamikor a 2014-2017-ig tartó időszakban volt az a sötét kor, amikor mindenki átvert mindenkit és napi szinten vesztették el akár fiatalkorúak is a pénzüket. Végül a Valve lecsapott ezekre, mert már nekik is túl sok volt az, amit például TmarTn és ProSyndicate műveltek. 2018-tól kezdve pedig több európai kormány szintén igyekezett megregulázni ezt a fajta szerencsejátékot és úgy általában a lootboxokat.

Persze ez még nem jelenti azt, hogy teljesen hátrahagyta volna az e-sportot a szerencsejáték-ipar, sőt. Vannak olyan oldalak, amelyek teljesen törvényesen és rendszeres átvilágítás alatt működnek. Ezért nem feltétlenül egy ördögtől való dolog az, hogy sok helyen lehet sportfogadásokat végezni például CS:GO meccseken vagy vannak harmadik felek, akik a nagyértékű skinkereskedelmet bonyolítják.

Azonban az évek alatt ismételten előkerült több olyan oldal, amelyek botrányokat okoznak, megtévesztőek vagy kijátszák a rendszert. Ezek közül többen csapatokat szponzoráltak vagy akár saját felállást indítottak CS:GO-ban. Néha még az olyan nagyobb szervezetek is beleszaladnak egy-egy ilyen cégbe, mint az Astralis. De még a rendezvényszervezők is fogadnak el pénzeket nem szabályozott vagy minimum problémásan működő szerencsejáték- és/vagy sportfogadó oldalaktól. Viszont az a kombináció, mint amivel most előállt a G2 is, na arról már mindenki azt gondolta, hogy túlléptünk rajta.

Bemutatkozik a CSGORoll, méghozzá a 18. születésnapját e hét hétfőn, azaz május 1-jén ünneplő m0NESY prezentálásában. A CSGORoll sok szempontból az évek óta klasszikussá vált receptet követi: ez egy Cipruson bejegyzett cég egy karib-tengeri szigetről (az ő esetükben Belize-ről) szerzett szerencsejáték-engedéllyel. Amiben viszont eltérnek sok, az elmúlt években CS:GO közvetítéseken látott és kritizált gambling szponzortól, hogy sportfogadással egyáltalán nem foglalkoznak, hanem konkrétan kaszinót üzemeltetnek. Ennek részeként van egy játékuk, ahol CS:GO skineket nyithatunk az oldalukon vásárolható valuttáért cserében, ehhez pedig nem csak befizetéssel, de rulett- és kockadobásszerű játékokkal is szerezhetünk zsetont.

Mondanunk sem kell, a közösség nagyon nem volt elragadtatva attól, hogy a G2 egy ilyen oldallal állt össze. Több skinkereskedő, így OhnePixel, CptnKraken és a Bitskins hivatalos oldala is kritizálta, amiért ilyen játékokat promótál az elismert szervezet fiataloknak. De azon is sokan fennakadtak, hogy mindezt m0NESY-t használva teszik. A hivatalos bejelentés ugyanis május 2-án történt – m0NESY egy nappal előtte töltötte be a 18-at. A videó produkciós minőségéből ítélve pedig benne van a pakliban, hogy még azelőtt forgatták le vele a reklámot, hogy ténylegesen felnőttkorúvá vált volna. Vagy ha ezt sikerült is elkerülniük gyors és precíz munkával, még akkor is maga a szponzoráció jó ideje készülőfélben lehetett. Tehát csak arra vártak a G2-nál, hogy m0NESY se legyen kiskorú, mert addig illegális lett volna az egész.

Borítókép: G2 Esports


A hivatalos Star Wars-nap alkalmából összegyűjtöttünk nektek öt olyan történetet a messzi-messzi galaxisból, amikkel eddig nem foglalkozott a Disney, pedig simán saját filmeket érdemelnének.

Kövess Minket!