Nem kaptak büntetést a csaláson kapott Youtube-osok

Nem kaptak büntetést a csaláson kapott Youtube-osok

TmarTn-t és ProSyndicate-et nem büntette meg végül az FTC.

A Youtuberek saját szerencsejáték oldaluk reklámozása miatt kerültek bajba, de nem lesznek megbüntetve az FTC (Federal Trade Commission) által, ami a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság Amerikában. Trevor "TmarTn" Martin és Thomas "ProSyndicate" Cassel saját oldalukon játszottak és töltöttek fel arról videókat, ahogy jelentős összegeket nyernek, ezzel tömérdek mennyiségű játékost szereztek oldaluknak, a CSGOlotto-nak.

Egy kivizsgálás után a kereskedelmi bizottság meglepő módon úgy döntött, hogy nem büntetik meg őket, ha innentől nem csinálnak többet ilyet. Ha megsértik ezt az egyezményt, akkor minden megszegés után 40 ezer dollár büntetést kell fizetniük. Továbbá egyikőjüknek sem kell beismerni vagy bocsánatot kérni tetteikért.

“Nem azért vagyunk, hogy mindenkit megbüntessünk vagy drákói szigorral sújtsunk." - Nyilatkozta a szervezet főnöke. "Azért vagyunk itt, hogy edukáljuk a fogyasztókat az új piacokról.”

Először a Youtube-nak szúrt szemet a dolog, hiszen az ő szabályaikat is megszegték. A legnagyobb probléma az egésszel, hogy mivel a saját oldalukon játszottak, bármikor megbuherálhatták a játékok kimenetelét, ezzel átverve sok-sok játékost a pontos esélyekről.

Ezeken felül, más Youtuberekkel is megállapodtak az oldal reklámozásáról 2,5-55 ezer dollár értékben, ahol nem mondhattak semmi negatívat az oldalról és arról, hogy kik üzemeltetik, ezért is felelniük kell.

A CSGO szerencsejáték bázis sajnos kiszámíthatatlan, tele van 18 év alatti fiatalokkal, akiknek nem lenne szabad ilyen játékokban részt venni. De nem csak a szerencsejátékosok között vannak 18 éven aluliak: a páros Youtube csatornáin az összesen 13 millió nézőből bőven akad olyan fiatal, aki át lett verve.

TmarTn még meg is védte magát a későbbiekben azzal, hogy “Soha nem kérkedtünk azzal, hogy miénk az oldal, de soha nem volt titok, hogy mi üzemeltetjük... nem egy olyan nagy, ijesztő dolog, mint aminek beállítják.” Később ezt a videót törölte.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!