NiKo kifejtette, hogy miért maradt a G2-ban és rakták ki jks-t

NiKo kifejtette, hogy miért maradt a G2-ban és rakták ki jks-t

A boszniai játékos azoknak is beszólt, akik azt hiszik, ő hoz minden döntést a csapatban.

NiKo egy, a BLAST Premier World Final során a HLTV-nek adott interjúban kifejtette, hogy miért maradt a G2-ban, miután igen előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Falconsszal. Illetve azt is, hogy miért rakták ki jks-t a csapatból, hogy helyet csináljanak nexának. Eközben igyekezett eloszlatni azt a tévhitet is, hogy ő lenne a csapat teljhatalmú főnöke, aki minden átigazolásról egyszemélyben dönt. Lehet most többen nem fogják ezt érteni, de akkor itt egy rövid magyarázat. Mióta 2018-ban a FaZe megvált karrigantől, NiKo minden csapatának az összes cseréjéért őt ekézik a népek Twitteren – ez láthatóan egyre jobban zavarja őt magát is.

Miért jobb a csapatnak jks-hez képest nexa

„Nem akarok nagyon belemenni, mert ez akkor történt, amikor én már szinte nem is voltam a G2-ban. Justin [jks] egy remek játékos, de mint nekem vagy bárki másnak is, vannak pozitívumai és negatívumai. Értem, hogy a többség nem örül ennek a cserének, mert Justin nagyon jó számokat hozott, főleg a nagy meccseken. De nem csak a számokról szól ez, vannak dolgok, amiket a csapaton kívülről nem lehet látni.

Azt gondolom, hogy nexa egy nagyon jó csapattárs, aki sokszor feláldozza magát a csapatért, jól kommunikál és kezdeményező. Justinnal túl sok sztár szerep volt a csapatban. Nexának kevesebb tér kell és többet fog tenni értünk. Én hiszek benne, hogy Justin valahol máshol brillírozni fog, jobban fog játszani sztárként – csakis a legjobbakat kívánom neki.

Nem aggódom nexa egyéni szintje miatt, szerintem képes nagyon jó számokat hozni az anchor/támogató szerepekben. Mivel most nem irányít, többet foglalkozhat saját magával és azt csinálhat, amit a leginkább szeretne. Abból is profitálni fogunk, hogy mit hív a körök közepén. Sokat hozzá tud tenni így, ezzel segítve Rasmust [HooXit] és a csapatot.”

Ezeket olvastad már?

A Falconsba igazolásról és a G2-ban maradásról

„Július, augusztus óta folytak az egyeztetések, de akkoriban még semmi komoly nem volt. Miután felvették zonicot és Larst a csapatba, valamikor november környékén, ismét megkerestek és ezek már komolyabb tárgyalások voltak. Zonic volt az elsődleges oka annak, hogy miért kezdtem el erősen gondolkodni a lehetőségen. Nagyon tisztelem zonicot és Larst mindazért, amit elértek, ezért is akartam velük dolgozni. Úgy hittem, hogy segíthetnek fejlődni és még jobb játékossá válni. Az ajánlat nyilván nagyszerű volt és alighanem én lennék most a legmagasabb fizetéssel rendelkező játékos, de zonic volt a legnagyobb ok amögött, hogy fontolóra vettem az ajánlatot.

Egyszerűen csak azért döntöttem úgy, hogy a G2-ban maradok, mert ebben a pillanatban úgy látom, hogy mind játékosként, mind személyként többet tudok nyerni velük, sikeresebb lehetek. Nem álltam készen arra, hogy ne játszak a legnagyobb tornákon, hogy kihagyjak egy Katowicét, egy Kölnt és még sok mást. Amikor végiggondoltam, akkor nem álltam készen arra, hogy feladjam mindezt.”

A saját befolyásáról az átigazolások terén

„Rendben lenne, ha igaz lenne. Akkor azt mondanám, hogy oké, igazuk van, én döntök, ez van. De egyáltalán nem így megy, főleg nem ebben az esetben. Ha elmentem volna, ha maradok, Justin mindenképp kikerült volna. Már akkor sem volt a csapatban, amikor úgy döntöttem, hogy maradok. Nem volt semmilyen beleszólásom, még csak szavazati jogom se. A G2 mindent nélkülem tárgyalt, minden nélkülem történt. Visszajöttem a csapatba és Justin kikerült, nexa meg be. Én meg úgy voltam vele, hogy oké, akkor dolgozzunk azzal, amink van, megteszem a tőlem telhetőt és ennyi.

Sosem mondtam azt, hogy nincs semmilyen hatalmam a csapatban, de nincs annyi, mint amennyit az emberek képzelnek. Nyilvánvaló, hogy ha egy szervezet bizonyos játékosok köré akarja építeni a felállását, akkor egy kicsit jobban számít a véleményük, ha ez így érthető. De mióta csatlakoztam a G2-hoz, a legtöbb változás az én véleményem vagy szavazatom ellenére történt. A G2 mindig is a menedzsmentre és az edzői stábra bízta ezeket a dolgokat, ők hoznak döntéseket és cselekednek.”

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár