Fellélegezhetnek a G2 rajongók, NiKo nem megy sehová!

Fellélegezhetnek a G2 rajongók, NiKo nem megy sehová!

Így kell fizetésemelést szerezni, ha profi e-sportoló vagy?

Tegnap írtunk arról, hogy a hírek alapján már csak egy játékos híja van a Falcons szupercsapatának. Ám késő délután NiKo és a G2 Esports bejelentették, hogy a játékos mégsem távozik a szervezettől, ezzel megcáfolva neL és a 1pv.fr korábbi értesüléseit, miszerint a Falcons már kivásárolta őt a szerződéséből és az üzlet lezárult. Ez a fejlemény több mint meglepő volt, amit jól mutat, hogy még a HLTV is „sokkoló visszafordulásként” írt az eseményekről az erről szóló cikk címében. De mégis mi történt?

Nos, a legvalószínűbb, hogy az egyébként nagyon is megbízhatónak számító neL túl hamar és túl sokat állított az ügyletről. A francia lapban megjelent riportja alapján úgy álltak a dolgok, hogy a Falcons már kifizette NiKo elképesztő árát és az üzlet gyakorlatilag végbement. Ehelyett valójában az történt, hogy a G2 és a Falcons legfeljebb megegyeztek az árról, ám a játékos egyszerűen nem akart távozni, így a tárgyalások azelőtt véget értek, hogy elkezdődhettek volna.

A 1pv.fr-en NiKo maradásának bejelentése előtt megjelent egy újabb cikk, amiben már szó sem volt arról, hogy kifizették volna a milliókat a szaúdiak, ehelyett helyesen alkudozásról írnak már. Ebben viszont még mindig azt állította a francia lap, hogy NiKo váratlanul mondott nemet a Falconsnak. Azonban mint azt már tudjuk, NiKo maradásában valójában az volt az egyetlen sokkoló elem, hogy neL miatt a közösség azt hitte, távozni fog.

Ezt követően többen is arról kezdtek spekulálni, hogy NiKo csupán arra akarta használni a Falcons érdeklődését, hogy jobb fizetést kérhessen a G2-tól. Erről a taktikáról többek között Bubzkji is hosszassan értekezett a Twitteren. Szerinte ez a csel olyan jól sikerült NiKonak, hogy most már ő lehet a legjobban fizetett Counter-Strike játékos a világon. Ám NiKo gyorsan megjelent a kommentek között, hogy letagadja ezt. Ennek ellenére azon hírekkel együtt, miszerint korábban a G2 csökkenteni akarta a boszniai játékos fizetését, simán elképzelhető, hogy most a jobb alkupozíciója miatt többet keres, mint eddig.

Ezeket olvastad már?

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár