Visszatért a G2 egykori irányítója, de nem azért, hogy IGL legyen

Visszatért a G2 egykori irányítója, de nem azért, hogy IGL legyen

Kissé érthetetlen, hogy hogyan tudott az OG játékosa felfelé bukni, de kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből.

A CS2 megjelenését követően – egy őszi Major híján – igen nagy a bizonytalanság a Counter-Strike mezőnyében, hiszen a csúcson több csapat is kényszerű újjáépítésbe kezdett, ezek a dominók pedig felborítottak mindent. Így például olyan csapatok is szétesőben vannak, amelyekről azt gondolhattuk volna pár hónappal korábban, hogy biztosan együtt maradnak. A FaZe egy felvásárlás miatt tűnhet el, a G2-nál pedig a Falcons NiKo iránti érdeklődése miatt kezdtek el cseréken gondolkodni. Az egyetlen probléma ezzel csupán annyi, hogy NiKo végül nem ment sehová.

Ennek ellenére a G2 nem szakította félbe a terveit, így tegnap este visszatért nexa, az egykori irányítójuk. A szerb játékos az elmúlt két évben az OG-t erősítette, akik neki köszönhetően először jutottak ki egy Counter-Strike Majorre Rióban. De nexa az idei év jelentős részében nem játszott – máig ismeretlen okokból –, a visszatérését követően pedig nem igazán tudott mit kezdeni a csapattal, amit a kezébe adtak. Szóval kissé érthetetlen, hogy hogyan tudott most felfelé bukni.

Ezeket olvastad már?

Főleg azért, mert nexa nem IGL lesz a G2-ban. Azt a szerepet úgy tűnik, hogy továbbra is HooXi fogja ellátni. A szerb játékos annak a JKS-nek a helyét kapta meg, akit a G2 már átigazolási listára is tett. Tehát a jövőben sem áll szándékukban egy -HooXi, +JKS, ha nexának esetleg megjönne a kedve az irányításhoz. Annyiból talán érthető a csere, hogy nexa JKS-hez hasonlóan anchor szerepeket játszott IGL-ként is, tehát szinte egy az egyben beilleszthető a jelenlegi stratégiákba.

Az viszont továbbra is kérdéses, hogy a szerb annyival jobb lenne-e ebben a szerepben. Elméletben a G2 hasznát vehetné annak, hogy nexa sokkal agresszívabb és gyorsabban reagál a T-oldalakon, mint JKS. Illetve az is része lehetett a gondolatmenetüknek, hogy JKS kissé inkonzisztens volt és nem volt benne annál nagyobb potenciál, mint amit mutatott. Viszont sokan úgy gondolják, hogyha a G2 konzisztensen trófeákért akar küzdeni, ahhoz HooXit is le kell cserélni, vagyis nem elég az, amit most csináltak. Ha máshol nem is, a BLAST Premier World Finalön meglátjuk, hogy mi sül ki ebből.

A G2 felállása

Nemanja „huNter-” Kovač
Nikola „NiKo” Kovač
Ilya „m0NESY” Osipov
Rasmus „HooXi” Nielsen
Nemanja „nexa” Isaković 

Jan „Swani” Müller (edző)

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár