Zonic: Nem akarok bármi áron egy csapatot a koppenhágai Majorre

Zonic: Nem akarok bármi áron egy csapatot a koppenhágai Majorre

A Falcons alapítójával együtt mesélt terveiről az ötszörös Major bajnok edző.

Mindenidők legsikeresebb edzője, zonic, és a Falcons alapítója, Mossad "Msdossary" Aldossary, nemrég a HLTV Confirmed podcast vendégei voltak. A beszélgetés során sok érdekes kérdés felmerült, így például a mester elmondta, hogy miért tették ki szinte minden játékosukat, mi történt NiKo leigazolásával és mik a célok.

A műsorvezetők ezeken felül még azt is megkérdezték, hogy honnan jön a pénz, miután egyre több spekuláció van arról, hogy valamilyen állami forrás miatt tudnak többmilliós költekezésekben gondolkozni a szaúdi orgnál. Ez a felvetés abból a megkerülhetetlen tényből indul ki, hogy Msdossary visszavonult FIFA-játékosként biztosan nem engedheti meg egy ilyen szervezet üzemeltetését egyedül. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük sorban, hogy mit is mondtak!

Miért igazolt zonic a Falconsba?

„Miután megnyertük a Majort, eljött a tárgyalások ideje. Elmondtam a Vitalitynek, hogy nagyon szeretnék aláírni velük ismét. Aztán kaptam tőlük egy ajánlatot, ami nem csak az elvárásaimat, a feltételeimet sem érte el. A Vitality miatt kezdtem el nézelődni és végül három nagyon jó ajánlatom is volt. Az egyik ezek közül a Vitalityé volt, ám a felelősség és az ambíciók miatt úgy döntöttem, hogy inkább a Falconshoz megyek. Itt a teljes CS2 részleg kulcsa az én kezemben van” – zonic.

A célokról

„Nyilván agresszívak leszünk és megpróbáljuk megnyerni a koppenhágai Majort. Ha van lehetőségünk rá, megpróbáljuk. [...] Egy olyan csapatot akarok összerakni, aminek van értelme, jól akarom csinálni. Hosszútávban gondolkozunk. Nem akarok bármi áron egy csapatot a koppenhágai Majorre. Ha azok a pénzek, amelyekkel a riportok dobálóznak, tényleg igazak lennének, akkor most öt játékossal ülnék itt, és hát nem ez a helyzet” – zonic.

A NiKo-tárgyalásokról

„Először NiKo keresett meg minket azzal, hogy szeretne eligazolni és éppen felméri a lehetőségeit. És miért ne igazoltuk volna le őt, ha van rá esélyünk? De végül nem tudtunk megegyezni a személyes feltételeken. [Mennyibe került volna kivásárolni őt?] Nem fizettünk volna többet érte, mint amennyiért a G2 szerezte meg őt a FaZe-től” – Msdossary.

Az előző Falcons csapat kirúgásáról

„Felvillant a piros lámpa attól a néhány dologtól, amit előző csapatról hallottam, hogy nem teljesítenek elég jól és nem jönnek ki egymással. Beszéltem az előző edzővel és a játékosokkal is, az egyik játékos azt mondta nekem, hogyha megtartjuk így a felállást, akkor ő a kispadra kéri magát, ami valljuk be, elég kemény így kezdésnek. [...] Nem mókás ez, mert játékosok karrieréről van szó, de azért jöttem ide, hogy változtassak, a kérdés csak az volt, mennyit. Van rá esély, hogy néhányuk visszatérhet, ha nem találnak otthonra máshol” – zonic.

Rövid szóváltás a Falcons tulajdonosi köréről

HLTV: „Nem kötődtök a PIF-hez?”
Msdossary: „Egyáltalán nem, ugyanazok a tulajok, akik 2020-ban is voltak, és nincs közünk a PIF-hez vagy az az által birtokolt cégekhez.”
HLTV: „De ez nem teljesen igaz, hiszen az egyik szponzorotok a szaúdi telekommunikációs cég, az STC, nem? Azt nem a PIF birtokolja?”
Msdossary: „Ez igaz, de az egy szponzor, nem egy olyan partner, aminek részvényei vannak. Mi promótáljuk az STC Play nevű alkalmazásukat, amit gamereknek csináltak.”

Ezeket olvastad már?

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár