Lábon lőtte magát a Heroic, még két játékost elveszíthetnek

Lábon lőtte magát a Heroic, még két játékost elveszíthetnek

Már meg sem lepődünk azon, hogy az Astralisnak is köze van a történtekhez.

A Heroic teljesen váratlanul bejelentette ma délután, hogy stavn és jabbi ideiglenesen a kispadra kerülnek. A döntés mögött az áll, hogy az ESL Pro League után a két játékos egy cadiaN kirakásáról szóló ultimátumot közölt a szervezettel, majd amikor megnyerték ezt a vitát, közölték az orggal, hogy tárgyalásokba kezdtek az Astralisszal.

CadiaN megpuccsolásának körülményeiről ezidáig meglepően keveset tudtunk. Az egyértelmű volt, hogy valamiféle ultimátum következtében döntött úgy a Heroic, hogy átigazolási listára teszik őt. Viszont az emögött meghúzódó motivációt mindenki az IGL-szerepben kereste. Még Dupreeh leigazolása után is úgy gondolta mindenki, hogy stavn lesz az új vezetője a csapatnak és ezért döntöttek az ötszörös Major bajnok entry játékos mellett. Ehhez képest most kiderült, hogy – mint a dán e-sportban mindig – van egy háttérben húzódó Astralis-szál.

Ezeket olvastad már?

 

A Heroic szerint stavn és jabbi ultimátuma után először ki akarták békíteni a feleket. Ám amikor nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem fog menni és választaniuk kell, akkor cadiaN ellen tették le a voksukat. A Heroic szerint stavn és jabbi a békítő tárgyalások során megígérték, hogy szerződést hosszabbítanak az orggal, ha cadiaN kikerül a csapatból, ez pedig elég volt ahhoz, hogy melléjük álljanak, hiszen egy játékost valószínűleg olcsóbb lett volna pótolni, mint kettőt.

De amikor ez a folyamat végbement, a két játékos gyorsan meggondolta magát. A Heroic szerint még cadiaN átigazolási listára helyezésének napján stavn és jabbi elé tették az új szerződéseket, ám a játékosok ekkor közölték, hogy az Astralisban akarják folytatni a karrierjüket. Ami azért is volt furcsa lépés, mert a szervezetek ezen a ponton nem is kommunikáltak egymással ilyesmiről és még 10 hónap volt hátra a játékosok szerződéséből a Heroicnál. Továbbá felmerül a kérdés, hogy cadiaN megpuccsolásában lehetett-e bármilyen szerepe az Astralisnak. Mármint nem ez lenne az első alkalom, hogy Machievellit játszanak a dán mezőnyben, szóval naív lenne nem kérdőre vonni őket.

A történtek után a Heroic úgy döntött, hogy amíg nem találnak megoldást, inkább a kispadra teszik stavnt és jabbit is. A nyilatkozatuk alapján az a céljuk, hogy megtarthassák őket, azonban hajlandóak eladásról is tárgyalni, amennyiben „profi módon keresik meg őket és a játékosok piaci értékét is tiszteletben tartják” – ezzel odaszúrva az Astralisnak.

A Heroic felállása a két játékos kispadra kerülte miatt ideiglenesen két MOUZ NXT-játékossal játszik és a következőképp fest:

Peter „dupreeh⁠” Rasmussen
René „TeSeS⁠” Madsen
Rasmus „sjuush⁠” Beck
Christoffer „Chr1zN⁠” Storgaard (beugró)
William „sirah⁠” Kjærsgaard (beugró)

Richard „Xizt⁠” Landström (edző)

Casper „cadiaN⁠” Møller (kispadon)
Martin „stavn⁠” Lund (kispadon)
Jakob „jabbi⁠” Nygaard (kispadon)

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár