Az Astralis kirúgta HUNDENt és a sportigazgatójukat

Az Astralis kirúgta HUNDENt és a sportigazgatójukat

A döntést a tavaszi teljesítményekkel indokolta az Astralis, de szinte biztos, hogy a HUNDEN-fájloknak is köze volt hozzá.

Hat év közös munka után távozik az Astralistól a sportigazgatójuk, Kasper Hvidt, és vele együtt kirúgják az edzőjüket vezetőelemzőjüket is, HUNDENt. Az Astralis szerint a tavaszi teljesítmények, tágabban az elmúlt évek eredménytelensége miatt döntöttek úgy, hogy más irányba szeretnének menni. De elég nehéz nem észrevenni, hogy a HUNDEN-fájloknak elég nagy köze lehetett ahhoz, hogy ez a két ember most távozott az orgtól.

A HUNDEN-fájlok címen napvilágot látott cikksorozatot még Richard Lewis írta meg márciusban, de mi is feldolgoztuk ezeket az anyagokat. Ezek szerint HUNDEN 2021-ben nem csak a Heroicnak, de az Astralisnak is dolgozott, méghozzá Kasper Hvidt felkérésére, vele együttműködve, titokban. HUNDEN ebben a kettős szerepben többek között segített Hvidtnek egy új Astralis felálláshoz játékosokat keresni és konkrétan tárgyalt a kiszemeltekkel arról, hogy csatlakozzanak a projekthez. Eközben több szerződés megfordult a levelezésekben, volt, amit alá is írt az edző. Továbbá Hvidt segíteni akart HUNDENnek abban is, hogy a heroicos szerződéséből kibújhasson, hogy hamarabb dolgozhasson nekik teljes kapacitásban.

Amikor a Heroic megtudta, hogy mi történik, felfüggesztették HUNDENt, hogy átvilágíthassák. Ő ezen felbuzdulva elkövette a híres stratbook-szivárogtatást. A két fél a mai napig perben áll egymással a történtek miatt. HUNDEN 2023 elején csatlakozott hivatalosan is az Astralishoz edzőként, miután állítólag az Astralis segítségével sikerült felülbíráltatni az ESIC-banját, amit a stratbook miatt kapott. Ezelőtt pedig egy rövid ideig – szintén titokban – dolgozhatott a csapattal edzőként a nyáron. Hivatalosan ezt úgy kommunikálták, hogy csak tartalomgyártói kapacitásban volt az Astralis csoport egy másik cégénél.

A fentiek fényében sosem volt titok, hogy HUNDEN Hvidt embereként kapta ezeket a lehetőségeket az Astralistól. Így az sem az, hogy az ő távozásával együtt HUNDENt is menesztette a menedzsment az első adandó alkalommal. A HUNDEN és Hvidt távozásával megüresedett posztokra nem jelentett be az Astralis új embereket és a nyilatkozatukból úgy fest, hogy még nem született döntés erről.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár