Kirúgták HUNDENt, feljelenti őt a Heroic

Kirúgták HUNDENt, feljelenti őt a Heroic

A Heroic szerint HUNDEN igenis átadott stratégiákat egy ellenfelüknek az IEM Köln előtt - feljelentik érte Dániában.

HUNDEN a tegnapi nap folyamán tett közzé egy nyilatkozatot, miszerint nem újítja meg szerződését a Heroickal. Ezen felül tételesen tagadta, hogy bármilyen stratégiát megosztott volna ellenfelekkel (ami igencsak váratlan fejlemény volt), azonban úgy tűnik, a Heroic nem ért egyet vele ebben, és jogi útra terelnék edzőjük szerződésszegését.

A Heroic 15:00-kor közzétett nyilatkozata alapján a következő körülményeket ismertük meg az ügyben:

  • Az IEM Köln 2021 előtt - kora júliusban - a csapat úgy döntött, hogy bizalomhiányra hivatkozva HUNDEN nem vehet részt velük a tornán.
  • Ezt követően HUNDEN kizárta a csapat tagjait a stratégiákat magába foglaló megosztott mappából.
  • A nyomozás alapján HUNDEN bizalmas információkat osztott meg a verseny előtt ebből a mappából egy olyan személlyel, aki a Heroic egyik komoly vetélytársánál dolgozik.
  • Mindezt tette a csapat tudta vagy beleegyezése nélkül.
  • A Heroic szerint ez szerződésszegés (erre hivatkozva egyoldalúan szerződést bontottak vele).
  • Dániában fejlentést tesz a Heroic HUNDEN ellen. Állításuk szerint két bíróságon is jogosnak találták ezt, és a bizonyítékok begyűjtése már le is folyt.
  • Ezen felül a Heroic jelentette az esetet az ESL és az ESIC felé is (akik vélhetően saját nyomozásba fognak majd).

HUNDEN mostanában azzal került többször is a hírekbe, hogy zonic várható távozása után ő lehet az Astralis következő edzője, ahol egykori tanítványával, gla1vevel építhetik újra a csapatot. Azonban, ha a Heroic vádjai beigazolódnak, ennek a jövőnek aligha nem búcsút mondhat - pláne, miután sokan már eddig is kételkedtek benne a coaching bugos eltiltása után.

Frissítés: Az ESL oldaláról Ulrich Schulze reagált a szituációra. Állítása szerint már a verseny előtt értesültek a vádakról, azonban a vizsgálatuk azt bizonyította, hogy bár HUNDEN megosztotta a mappát, azt a másik csapatból nem nyitották meg, ezért nem volt negatív hatással a verseny integritására (erről a Heroic-játékosokat is meg kellene kérdezni, akik viszont nem fértek hozzá a mappához). Továbbá előfordulhatott, hogy más úton megosztásra kerültek a bizalmas információk, de erről még nem tudni. Az ESIC részletesen is ki fogja vizsgálni az esetet, illetve majd jogi úton eldőlhet, kinek van igaza.

HUNDEN a tegnapi nyilatkozatán túl nem reagált a most már nyilvánosan is ismert vádakra a cikk megjelenéséig. A Heroic pedig nem kívánja a fentieken túl kommentálni az esetet egyelőre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!