Kiderült, milyen csapatot épített HUNDEN a Heroic háta mögött

Kiderült, milyen csapatot épített HUNDEN a Heroic háta mögött

Fél Dániával tárgyalt a Heroic és Astralis mezt óránként cserélő edző 2021 tavaszán – míg a stratbookkal el nem rontott mindent.

Tegnap este befutott a HUNDEN-fájlok 3. epizódja, amelyben Richard Lewis felfedte, milyen munkát végzett a Heroic edzőjeként az Astralisnak HUNDEN. Az előző részekből már kiderült, hogy szerződésben állt mindkét szervezettel 2021 tavaszán, valamint a hírhedt stratbook szivárogtatásról is megtudtunk pár izgalmas részletet. Viszont a 3. rész talán a legizgalmasabb mindközül, mert megtudjuk belőle, hogy HUNDEN és az Astralis lényegében poacholták a Complexity tagjait és aktívan próbálták elrejteni a Heroic elől, hogy együtt dolgoznak.

A történet onnan indul, hogy HUNDEN és Kasper Hvidt (az Astralis sportigazgatója) játékosokat kerestek az Astralis új felállásához. Az események 2021 tavaszától egészen az IEM Kölnig igen jól dokumentáltak a két fél levelezései miatt, így pontosan kiderült, hogy kit, mikor és hogyan kerestek fel. Ráadásul nem egyszer felmerült az is, hogy a Heroicnál tudnak-e HUNDEN helyzetéről, miszerint mindkét szervezetnek dolgozik. A csapatépítős beszélgetések konklúziója pedig újabb motivációt adhat a stratbookos szivárogtatáshoz.

2021. április 15-én egy levélben arról beszélnek a felek, hogy Hvidt szeretné elkérni acoR telefonszámát HUNDENtől, mert őt tartja az elsődleges jelöltnek az AWP-s szerepre. Erre HUNDEN azt is elárulta, hogy a MOUZ 2 millió dán koronát (~100 millió forintot) fizetett érte, amikor kivásárolták és nem túl boldog az egerekkel a játékos. HUNDEN Farligot is felvetette a pozícióra, majd megkérte Hvidtet, hogy tudja meg az árát. Abban már ezen a ponton egyetértés volt köztük, hogy AWP-st nehéz lesz találni (ekkortájt igazolt el tőlük device a NIP-hez).

Mivel device távozása után szinte minden játékos, valamint zonic is fontolóra vette, hogy a szerződésük 2021 végi lejártakor lelépjenek, ezért további pozíciókra is kerestek jelölteket a 2022-es felálláshoz. Hvidtet például nagyon érdekelte már ekkor is blameF, aki a Complexity IGL-je volt éppen. Természetesen ebből a szerepből elmozdították volna, ugyanis az éppen első gyermekének születésére készülő gla1ve-re számítottak a soraikban. Úgy tervezték, hogy entry fragger lesz, de előtte ki kellett tapogatni, hogy mit gondol, ezért HUNDEN titokban kapcsolatba lépett vele és számtalan részletet átbeszéltek a következő hetekben.

A felállás potenciális tagja lehetett volna es3tag is, aki éppen ekkoriban került utcára a Cloud9 kolosszusának összeomlása miatt. De egy április 16-i levélben Lucky neve is felmerült az AWP-s pozícióra, Hvidt ekkor megkérte HUNDENt, hogy érdeklődjön utána a Trickednél „anélkül, hogy megtudnák, mi [az Astralis] vagyunk mögötte”. Napokon belül acoR neve lekerült az asztalról, így még inkább Luckyra kezdtek pályázni – később őt le is igazolták.

Április 22-én Hvidt megkérte HUNDENt, hogy beszéljen es3taggel, mert őt és k0nfigot is aggasztotta az Astralis iránti elköteleződés. HUNDEN ekkor felfedi, hogy egész nap médiatréningje és tartalomgyártási feladatai vannak a Heroicnál, ezért aggódik, ha beszélne es3taggel, elmondaná cadiaNnek vagy stavnnak és kiderülne, hogy az edző mindkét szervezetnek dolgozik.

A felek májusban tértek vissza blameF leigazolására. Ekkor Hvidt azt kérdezte, hogy HUNDEN tud-e valamit a „gazdaságról” és hajlandó lenne-e a 25 éves játékos feláldozni bármit az Astralisért. Erre HUNDEN azt mondta, hogy blameF csatlakozni akar, amire Hvidt úgy felelt, hogy akkor készítenek egy szerződésvázlatot. Később felmerül az is, hogy stavn átmegy-e az Astralishoz HUNDENnel együtt a Heroicból, amire az edző azt mondta, hogy szerinte nem fog szerződést hosszabbítani a játékos, mert szeretne egy stabil felállást és edzői stábot.

Június 20-án HUNDEN elmondta Hvidtnek, hogy találkoztak gla1ve-vel, amire Hvidt felfedi, hogy leigazolták közben Luckyt. Egy héttel később Hvidt megkérdezte, hogy a Heroic játékosai „tudják-e” – vélhetően, hogy mit is csinál HUNDEN a háttérben az Astralisszal. HUNDEN válasza szerint a Heroic menedzsmentje úgy tudja, hogy betegszabadságon van, a játékosokat pedig megkérte, hogy ne mondjanak semmit.

De július 2-án, amikor HUNDEN visszatért a szabadságáról, a Heroic megakadályozta, hogy beszéljen a játékosokkal, felfüggesztették őt. A stratbookos szivárogtatás pedig ezután történt, tehát Richard Lewis szerint nem elképzelhetetlen, hogy a felfüggesztés motiválta az edzőt tettében. Ennek ellenére a következő két hétben nem állt le HUNDEN toborzási gyakorlata. HUNDEN többek között azt is elmondta Hvidtnek, hogy blameF aggódik és nem akar Luckyval és Bubzkjival játszani. De örült annak, hogy gla1ve, k0nfig és HUNDEN részei a csapatnak. Erre azzal a megoldással álltak elő, hogy HUNDEN adja be blameF-nek, hogyha Lucky vagy Bubzkji nem teljesít, le fogják cserélni őket a kedvéért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: HLTV & Astralis – saját illusztráció

Kövess Minket!