Egérlesen: Ekkor láthatjuk még idén torzsiékat játszani

Egérlesen: Ekkor láthatjuk még idén torzsiékat játszani

A sanghaji kiruccanásból sajnos nem a trófeával tér haza a MOUZ, de lesz még lehetőségük szépíteni az év végéig.

Tegnap a FaZe győzelmével ért véget a CS Asia Championship, az év egyik utolsó tier 1-es LAN-ja. Ezzel már zsinórban második LAN-ját és harmadik tier 1-es eseményét nyerte meg karrigan és kompániája. A MOUZ viszont sajnálkozhat, mert a sanghaji fináléban ők már zsinórban negyedjére kaptak ki néhány hét alatt a FaZe-től és talán ez volt az eddigi legrosszabb vereség is.

Röviden összefoglaljuk a tegnap történteket. Először jött a klasszikus MOUZ-FaZe vétó, aminek a végén Mirage, Nuke és Overpass maradtak bent. Mirage-on korábban az egerek voltak jobbak ebben a rivalizálásban, ám most igen laposnak tűnt a játékuk (7:13). Olykor a saját hibáik vezettek ehhez a benyomáshoz, míg máskor a FaZe játékosainak egyéni megvillanásai – szinte mindannyiuk megfordított legalább egy bukottnak tűnt kört a CT-oldalon.

Nuke-ra érve meglepő módon erősebbnek tűnt a MOUZ, mint a korábbi próbálkozásaik során. Azonban a nagy előnyüket nem tudták pályagyőzelemre fordítani, ezért tripla hosszabbítás lett a vége, amiben sajnos alulmaradtak (18:22). Ezzel a FaZe immáron 15 szériagyőzelmet hozott össze zsinórban, tehát nem vitás, megtaláltuk a CS2 első domináns csapatát.

Persze nem kell aggódni a MOUZ miatt sem, mert lesz még idén lehetőségük megmutatni magukat. Először a november 29. és december 3. közötti Elisa Masters Espoon láthatjuk majd őket, ahol az ENCE, a Complexity, a GamerLegion, a FURIA, az Apeks és a fnatic fog játszani ellenük. Ez a torna ugyan nem lesz az év legnagyobbika, de annyiból mindenképp érdekes lesz, hogy a világ második legjobb csapataként a MOUZ abszolút favoritnak számít majd Finnországban, ahol már csak Jimpphat miatt is őket fogja támogatni a hazai közönség.

A másik esemény pedig az év utolsó CS2 versenye is lesz egyben: a december 13-17-ig tartó BLAST Premier World Finalön az idei év legjobban teljesítő ötösei fognak megküzdeni torzsiékkal. A FaZe, a G2, az ENCE, a NAVI és a Vitality mind veszedelmes ellenfélnek számítanak, még a már végbement vagy pletykált cserék ellenére is. Egyedül talán a Heroic lóg ki a sorból, akikről fogalmunk sincs, hogy milyen ötössel terveznek játszani Abu-Dzabiban. Illetve még ezt megelőzően a BLAST Fall Finalön fog eldőlni egy további kiadó hely sorsa, amire az Astralis és a Cloud9 tűnnek a legesélyesebb nevezőknek. De akármelyikük is ér oda, tőlük is csak erősödni, nem gyengülni fog a mezőny.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár