A FaZe megdöntötte a leghosszabb CS2-es pálya rekordját Kínában

A FaZe megdöntötte a leghosszabb CS2-es pálya rekordját Kínában

A NIP derekasan helyt állt a FaZe ellen, pedig beugróval játszanak Sanghajban.

Már második napja tart a CS Asia Championship Sanghajban, a B-csoport mérkőzései pedig hoztak pár érdekes fordulatot. Míg a MOUZ átgázolt Bo1-ben a Wings Upon Infernon, addig a FaZe és a NIP csak nagyon nehezen bírtak el egymással Ancientön. Utóbbi mérkőzésen végül 53 kör kellett ahhoz, hogy eldőljön a pálya sorsa, ami új rekord a Counter-Strike 2-es LAN-ok történetében.

Egy pillanatra sem volt egyértelmű a ráadás alatt, hogy ki nyerheti meg ezt az idegörlő meccset, mert hol az egyik, hol a másik csapat került fölénybe. Ám amikor 25-25 volt az állás, egy technikai hiba sajnos megtörte a NIP lendületét, így a FaZe-é lett a győzelem. Persze ez még így is szép volt a stockholmiaktól, mert beugróval játszanak Kínában – alex sajnos nem tarthatott velük.

Ami a MOUZ győzelmét illeti, a Wings Up nyilván egy gyengébb ellenfél, ezért várható volt, hogy könnyedén megverik őket az egerek. De azért biztos, ami biztos alapon torzsi megmutatta nekik – ha már kreaznak és Blogg1snak nem sikerült –, hogy hogyan játszák a Counter-Strike-ot Európában. A magyar AWP-s 2,45-ös HLTV ratinggel, 124,3-as ADR-rel, 21-3-as K-D-val és 2,62-es impact ratinggel zárta a 13:2-re végződő pályát.

A MOUZ és a FaZe ezekkel a győzelmekkel már bejutott a rájátszásba. De később még játszottak egy Bo3-at egymás ellen is, hogy eldőljön, melyikük ugorhatja át a negyeddöntőket. A világ jelenlegi két legjobb csapatának küzdelme felért az elvárásokhoz, hiszen Mirage-on a MOUZ, Nuke-on a FaZe is megmutatta, hogy miért ők a legjobbak most ezeken a pályákon. Ennek a Nuke-nak külön érdekessége volt, hogy a FaZe a pisztolykörtől kezdve zsinórban 9 CT-kört hozott úgy, hogy a bomba le sem került, ezzel egy 4:8-at fordítottak 13:8-ra. A széria végül Overpasson dőlt el, ahol a szoros első félidő után ropz bámulatos teljesítményének hála a FaZe nyert.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár