Hasít a MOUZ, már a világ második legjobb csapata torzsiéké

Hasít a MOUZ, már a világ második legjobb csapata torzsiéké

A MOUZ még sosem volt első a HLTV rangsorán. Torzsiék vajon képesek lesznek megtörni az átkot?

A nyári cserék óta nagyon jól teljesít a MOUZ, hiszen az ESL Pro League-en bajnoki címet szereztek, azóta pedig folyamatosan rájátszásokban szerepelnek. A remek összjátékuknak és az ellenfelek körüli bizonytalanságoknak köszönhetően egyértelműen a világ egyik legjobb csapata most torzsiéké. A Valve egészen odáig is hajlandó volt elmenni októberben, hogy az élre tette a MOUZt Európában. Viszont az ennél népszerűbb HLTV-s rangsoron be kell érjék most egy második hellyel.

A FaZe ugyanis CS2-ben remek rajtot vett, eddig 2/2 versenyről a trófeával távoztak. De hozzájuk képest nincsenek sokkal lemaradva torzsiék sem, akiket a G2, az ENCE és a Vitality üldöz a top 5-ben. Persze nem csak a jelenben szép eredmény ez a helyezés. Ha végignézzük a MOUZ múltját, ez a legjobb, amit valaha elértek a HLTV rangsorán: a 2018-as V4 FSF bajnok ötösük, valamint a 2019-es karrigan vezette felállásuk is csak a második helyig jutott annak idején. Tehát, amennyiben torzsiék az élre törnek, az övéké lehet az első MOUZ-csapat, ami ezt összehozta.

A MOUZ legközelebb a CS Asia Championshipsen játszik Sanghajban, ahol olyan ellenfelek várnak rájuk, mint az ideiglenesen dycha nélkül játszó ENCE, a TYLOO, az Astralis, a Lynn Vision, a Wings Up, a FaZe és a NIP. A mezőny alapján igen jó esély van rá, hogy a FaZe és a MOUZ között fog eldőlni a torna sorsa. Ez annyiból jó hír az egereknek, hogyha nyernek, megelőzhetik a FaZe-t. Viszont ezt könnyebb mondani, mint csinálni, mert a legutóbbi két szériájukban karriganék bizonyultak az erősebbnek.

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár