Így oszlanak el a rangok három hónapnyi CS2 után

Így oszlanak el a rangok három hónapnyi CS2 után

A Valve nem váltotta meg a világot az új rangrendszerével, de már látszanak a javulás jelei.

Fenekestül felforgatta a rangrendszert a Valve a Counter-Strike 2-ben. A Premier játékmódban elérhető CS Ratinggel már nem holmi rangokat, hanem rating pontokat gyűjthetünk, amelyek elvileg pontosabban jellemzik egy-egy játékos képességeit. Legalábbis ez volt a cél, aztán a statisztikák alapján ki-ki maga döntse el, hogy szerinte teljesült-e.

A CSStats.gg adatai alapján ugyanis a játékosok 99%-a 15 ezer pont alatt volt még egy hónappal ezelőtt. Vagyis alig volt olyan ember, aki lila, rózsaszín, piros vagy sárga színű számokat láthatott a neve mellett. A sárga kategóriának konkrétan két darab képviselője volt az egész világon. Persze sokan voltak még ekkor azok is, akiket nem sorolt be a játék. Most talán ennek a javulása segíthetett azon, hogy az összkép is rózsásabb legyen, hiszen az ő számuk (együtt az 5 ezer alattiakéval) 36,13%-ról 19,86%-ra csökkent. Azonban a legnépesebb tábor továbbra is a fehér és a világoskék maradt, vagyis a 0-10 ezer közötti pontszámmal rendelkezőké: ők az aktív játékosbázis 59,9%-át teszik ki (korábban 86,29).

Ezeket olvastad már?

Amikor legutóbb vizsgáltuk a számokat, akkor a játékosok 0,61%-a mondhatta el magáról, hogy 15 ezer pont felett volt. Konkrétan a CS:GO rangok felét az 5 ezer alatti CS Ratinggel leírhattuk volna, míg a másik felét – a Global Elite-eken kívül – az 5-10 ezer közötti számok jellemezhették volna. Ami azért is furcsa volt, mert így technikailag még pontatlanabbnak tűnt a rendszer, mint a korábbi. Most azonban már jóval fényesebb a helyzet. A 15 ezer feletti játékosok tábora jelentősen nagyobb lett, a közösség 11,641%-a ide tartozik már. A 10-15 ezer ponttal rendelkezők száma 0,6%-ról 10,06%-ra nőtt. Ezeknek köszönhetően az eloszlás is javult:

Neked milyen tapasztalataid vannak a Premier meccskereséssel?

Kövess Minket!



Gamer szótár