Így oszlanak el a rangok két hónapnyi CS2 után

Így oszlanak el a rangok két hónapnyi CS2 után

A Valve nem váltotta meg a világot az új rangrendszerével.

Fenekestül felforgatta a rangrendszert a Valve a Counter-Strike 2-ben. A Premier játékmódban elérhető CS Ratinggel már nem holmi rangokat, hanem pontokat gyűjthetünk, amelyek elvileg pontosabban jellemzik egy-egy játékos képességeit. Legalábbis ez volt a cél, aztán a statisztikák alapján ki-ki maga döntse el, hogy szerinte teljesült-e.

A CSStats.gg adatai alapján ugyanis a játékosok 99%-a 15 ezer pont alatt van jelenleg. Vagyis alig van olyan ember, aki lila, rózsaszín, piros vagy sárga színű számokat lát a neve mellett. A sárga kategóriának konkrétan két darab képviselője van az egész világon és ők is bármikor elveszíthetitek ezt a státuszt. Csak remélni tudjuk, hogy nem azelőtt, hogy a Valve bevezeti a díjazást. A legnépesebb tábor a fehér és a világoskék, vagyis a 0-10 ezer közötti pontszámmal rendelkezőké: ők az aktív játékosbázis 86,29%-át teszik ki.

Ezeket olvastad már?

Talán mondanunk sem kell, hogy a szeptemberi bétához képest ez egy hatalmas és borzalmas visszaesés. Akkoriban a játékosok 6,5%-a 15 ezer felett volt, valamint az eloszlás is sokkal egyenletesebb volt, mert a többség 5-15 ezer között helyezkedett el és nagyjából ugyanennyien voltak ez alatt és felett. Ehhez képest most úgy tűnik, hogy a CS:GO rangok felét az 5 ezer alatti CS Ratinggel leírhatjuk, míg a másik felét – a Global Elite-eken kívül – az 5-10 ezer közötti számok jellemezhetik. Ami azért furcsa, mert így technikailag még pontatlanabb lett a rendszer a CS:GO-hoz képest. 

Neked milyen tapasztalataid vannak a Premier meccskereséssel?

Kövess Minket!



Gamer szótár