Fenekestül felfordul a rangrendszer a CS2-vel

Fenekestül felfordul a rangrendszer a CS2-vel

Ha felekarsz jutni a CS2-es csúcsra, azt bizony ki kell érdemelned.

Most, hogy szinte mindenki nyűheti a CS2-t, ideje beszélni az egyik legnagyobb változásról a játékban. Nem, nem az MR12-ről, bár az is érdekesnek ígérkezik. Hanem a teljesen átalakított rangrendszerről, amelyről egy ideje pletykáltak már, de végre hivatalosan is leplezte a Valve.

Hölgyeim és uraim, van egy csodálatos hírem: a Vertiglobalok és az Office-huszárok ideje lejárt! Ugyanis mostantól az ELO, akarom mondani a CS Rating a menő, minden más csak szemfényvesztés. A Valve által csak „Global utáninak” nevezett korszak pedig rendkívül izgalmasnak ígérkezik.

Az új rendszerben a vétózásra épülő Premier játékmód lesz az etalon. Míg a mezei MM inkább azt a célt fogja szolgálni, hogy élesben gyakorolhassunk pályákat. Ez azt jelenti, hogyha MM-et indítunk a Counter-Strike 2-ben, akkor a konkrétan lejátszott pályán kapunk majd rangot. Vagyis, ha valaki nagyon jó Office-on, akkor ott Global Elite lehet megint. De ha néha elmegy Infernózni, akkor ott ugyanúgy meg kell küzdenie a rangjáért, mintha most kezdte volna a játékot – nem lehet majd kijátszani a rendszert.

Ezeket olvastad már?

Itt jön be a képbe a CS Rating, ami a Premier játékmódban lesz elérhető. A név igazából egy, a FACEIT-hez hasonló ELO-rendszert takar. Vagyis a szezonok (igen, szezonok!) során pontokat fogunk kapni vagy éppen veszíteni a meccsek végén. Mindezen felül pedig lesz egy globális, egy regionális és egy barátlista alapú rangsor, ahol megnézhetjük, hogy generációs tehetségek vagyunk vagy inkább valorantozni kéne.

A szezonok remélhetőleg azt jelentik, hogy bizonyos időközönként lesz valamiféle visszaállás a rangokban vagy legalább egy kis helyreigazítás. A CS:GO egyik tanulsága szerint a játékosbázis fele a középső rangokban ragad le. Ami azért bajos, mert a képességeik közötti eltérés egy idő után sokkal nagyobb lehet annál, mint amit az a két-három rang képes leírni.

A CS Rating ezt orvosolni fogja majd, hiszen csak azok fognak Premier módot játszani, akik elég komolyan veszik, hajlandóak több pályát is játszani és rendszeresen CS-znek. Míg mindenki másnak ott lesznek a pályaspecifikus MM-ek és az így kiérdemelt rangok. Tehát ezek a játékosok is zavartalanul fejlődhetnek, miközben talán kisebb lesz a szakadék köztük, ha esetleg kihagynak pár hetet, hónapot.

Kövess Minket!



Gamer szótár