Bojkottra szólítják fel a LoL-os közösséget

Bojkottra szólítják fel a LoL-os közösséget

Egyelőre még rengeteg a kérdőjel a verseny kapcsán, ami lehet meg sem valósul végül.

A Riot Games néhány hete jelentette be, hogy július elején egy hatalmas versenyt szerveznek majd meg a legerősebb csapatok főszereplésével Szaúd-Arábiában. Ennek a világkupának a különlegessége, hogy nem tartozik hivatalosan a Riot alá, vagyis nem lehet egy lapon említeni az MSI-jal és a Worldsszel. Egy teljesen független szervező kezébe helyezik a kupa sorsát, vagyis a rioterek moshatják a kezeiket, ha valami balul sülne el. A legnagyobb közösségi fórumon egy kifejezetten indulatos posztban kérik arra az esport iránt rajongó LoL-osokat, hogy egyszerűen bojkottálják az eseményt.

Ezeket olvastad már?

Miért kéne bojkottálni ezt a nagy nemzetközi versenyt?

A League of Legends történetében nem ez az első alkalom, hogy egy arab szereplő megemlítése óriási tüzeket gyújt az interneten. 2020-ban robbant ki a NEOM-botrány, amely 24 óra alatt gyakorlatilag teljesen felforgatta a közösségi médiaoldalakat. Akkor a Riot Games partneri szerződését sikerült közös erővel megakasztania a játékosoknak és az iparági szereplőknek, a nyári verseny kapcsán egyelőre nincsenek ilyen fejlemények. Az emberi jogi hiányoságokra rámutató posztot már több mint 5000-n "like-olták", valamint közel 2000 kommentet is írtak alá. Ez mutatja, hogy az idézőknek igenis megvan a véleményük arról, hogy a dollármilliárdokkal dobálózó közel-keleti országba szerveznek ki egy újabb hatalmas esport eseményt.

Hogy mi lehetne a helyes döntés? Vissza kéne lépnie a Riotnak, esetleg mindennek haladnia kéne tovább a számára kijelölt ösvényen? Ezt majd a következő hónapok eldöntik. Neked mi a véleményed arról, hogy Szaúd-Arábiában rendezik meg várhatóan a valaha volt legnagyobb összdíjazású nemzetközi LoL-versenyt?

Kövess Minket!



Gamer szótár