LoL: 24 órán belül bedőlt az LEC legfrissebb partnersége

LoL: 24 órán belül bedőlt az LEC legfrissebb partnersége

A hivatalos bejelentéstől a felmondásig 24 óra sem telt el.

Óriási botrányba fulladt az LEC, az európai League of Legends topliga legújabb partneri megállapodása. A NEOM-mal, egy szaúd-arábiai várossal (gyakorlatilag az egész országgal) kötött szerződés után felrobbant az internet, mivel az a szaúdi herceg áll az "Új Jövőre" keresztelt project mögött, aki maga is aktívan részt vesz abban, hogy országában akár gyilkosságokig is elmehetnek azok, akik az emberi jogokért küzdő személyek ellen harcolnak. Az LGBTQ+ mozgalommal, a nők egyenjogúságával és más emberi jogokkal kapcsolatban gyakorlatilag minden tabunak számít a monarchiában. 

Miután a LoL közösség, a casterek, a stábtagok és a játékosok is egy emberként álltak ki a partnerséggel szemben, a Riot Games és az LEC meghozta a döntését, aminek értelmében azonnali hatállyal felmondanak minden megállapodást a NEOM-mal. 

A visszalépésről szóló közleményt Alberto Guerrero, az LEC e-sportokért felelős csoportjának első embere fogalmazta meg.

"Cégként és ligaként pontosan tudjuk, hogy milyen fontos felismerni azt a tényt, ha hibáztunk... Túl gyorsan kötöttük meg a partnerséget, amit azért léptünk meg, hogy tovább bővítsük az LEC ökoszisztémáját." - írta Guerrero.

Természetesen az LEC-nél most azon dolgoznak, hogy levonják az elhibázott döntésből a tanulságot, hogy ez még egyszer ne történhessen meg a jövőben.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!