LoL: Botrány Bluerzorék ligájában! Nyíltan csalt az egyik csapat?!

LoL: Botrány Bluerzorék ligájában! Nyíltan csalt az egyik csapat?!

És ilyen csapatokkal kell megküzdenie Bluerzornak.

Ha League of Legendsben elcsalt mérkőzésekről van szó, akkor szinte csak és kizárólag a kínai régiót szokták emlegetni a szakértők. Több példát lehet felsorolni (itt egy, meg itt is egy), amelyek a profi LoL szégyenfoltjainak tekinthetőek. Sajnos most egy újabb botránytól hangos a közösségi média, azonban ezúttal nem az LDL-re, hanem az Ultraligára szegeződnek a tekintetek. Bizony, ez az a bajnokság, ahol a legjobb magyar dzsungeles, Subicz "bluerzor" Dániel is harcol hétről hétre a győzelmekért.

Ezeket olvastad már?

Win-trade, azaz a mérkőzés kimenetelének szándékos befolyásolása

Az Iron Wolves vs Team ESCA Gaming Bo1-ben olyan elképesztő pillanatokat láthattak a nézők, amire nincs más magyarázat, csak az, hogy kylin és Odin, a WOLF két kínai importja mindent megtett a mérkőzés elvesztéséért.

Látványosan nem használta ki azt a hatalmas előnyt a WOLF jungle-mid duója, amit fokozatosan felépítettek az összecsapás során. Egy-két alkalommal előfordul bárkivel, hogy egyszerűen lefagy egy adott pillanatban, de hosszú perceken keresztül lehetne nézni a klipeket, amelyekben kylin és Odin úgy viselkedik, mint egy beginner bot.

Ha még mindig kételkednél a videók alapján abban, hogy tényleg csalás történt, akkor itt van egy utolsó érv a win-trade mellett: a meccs hivatalos kezdése előtt egy órával a fogadóirodáknál az Iron Wolves szorzója 1,2-ről 2 környékére ugrott meg. Ez azt jelenti, hogy valaki(k) rengeteg pénzt tett(ek) arra, hogy kikap a csapat. Remélhetőleg a Riot Games kivizsgálja az ügyet, ugyanis egy olyan ligáról van szó, amelyik közvetlenül delegál csapatot az EMEA Mastersre, az LEC alatti szint legrangosabb eseményére. De várj! Mi a slusszpoén az egész történetben? Az Iron Wolves még ezzel a potenciális csaló magatartás mellett is megnyerte a mérkőzést, mivel HeSSZero élete meccsét játszotta Gwennel.

Kövess Minket!



Gamer szótár