LoL: Felfüggesztettek egy profi LoL-ost, mert bundázással gyanúsítják

A 2019-es világbajnok LoL csapat egyik játékosát határozatlan időre felfüggesztették "match fixing" gyanúja miatt.

Fekete felhők gyülekeznek a FunPlus Phoenix fiatal tehetsége, Bo feje felett. A kínai játékost Tian mellé szerződtette le a 2019-es világbajnok, ami egy hatalmas húzás volt. Vele a fedélzeten még egyetlen meccset sem veszített az FPX, zsinórban öt ellenfelüket darálták be Bo3-as szériában. Hiába a szép eredmények, Bo határozatlan ideig kikerült a kezdőötösből, ugyanis bundagyanúba keveredett. A "match fixing" még 2020-ban történt a pletykák szerint a kínai másodosztályban, ahol Bo az eStar Young klubjában harcolt hétről hétre.

A FunPlus Phoenix hivatalos közleményt adott ki a Weibon, amiből kiderül, hogy a vizsgálat ideje alatt biztosan nem játszhat az FPX színeiben mérkőzést Bo. Az ügyben az FPX a szenvedő fél, ők erről nem tudtak semmit, ezért nem is vádolja őket semmivel a Riot Games. Nem úgy a játékost, akivel szemben a lehető legalaposabb átvilágítás folyik jelenleg. A pletykák szerint bookmakerek zsarolták meg Bot idén, hogy szándékosan manipulálja a saját mérkőzéseit az LPL-ben. Ezt ő elutasította, ezért nyilvánosságra hozták, hogy 2020-ban az LDL-ben Bo már élt ezzel az eszközzel. Az LPL zéró toleranciát hirdetett az olyan játékosokkal szemben, akik valamilyen módon szándékosan rontják le a saját teljesítményüket, ezzel értékes bevételhez juttatva azokat, akik ellenük fogadnak. A betting oldalakkal szemben nem egyszerű fellépnie a kínai ligának, mivel ezeknek a székhelyei nem az ország területén találhatóak. 

Ameddig a vizsgálatok le nem zárulnak Bo nem tekinthető bűnösnek, az ártatlanság vélelme megilleti őt.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van FPX-es világbajnoki hőskinézeted?