A nap, amikor örökre eltiltottak több játékost a LoL-tól

A nap, amikor örökre eltiltottak több játékost a LoL-tól

A csaló profi LoL-ost hamarabb utolérik, mint a sánta Naafirit.

A League of Legends világában több alkalommal kerültek reflektorfénybe azok a csapatok és játékosok, akik tisztességtelen módon szerettek volna hasznot húzni a helyzetükből. A profi mezőnyben több alkalommal büntettek meg egy-egy játékost azért, mert szándékosan manipulálta a saját mérkőzését. 2021. augusztus 7-én azonban az eddigi legsúlyosabb matchfixing ügyben hozott döntést a versenyszervező csapat, aminek következményeként több idézőt a kompetitív LoL-tól való örökös eltiltással büntettek.

Ezeket olvastad már?

A helyszín Kína

A botrány a kínai másodosztályban robbant ki, ahol a világ legerősebb bajnokságának játékosait fejlesztik már hosszú évek óta. Az LDL-ben a Team Orange és a Twelve csapataira rábizonyították, hogy szándékosan befolyásolták a meccs kimenetelét. Hiába vezetett a Twelve a 25. percben 14 000 arannyal, volt náluk hegylélek és Baron-buff, innen is sikerült kikapniuk. Ez nem a véletlen műve és a Team Orange hatalmas comebackje volt, hanem színtiszta csalás. A Riot Games utólag törölte a meccs eredményét, diszkvalifikálta az együtteseket, valamint súlyos büntetésekkel "jutalmazta" a játékosok és a csapathoz tartozó stábtagok viselkedését.

Életre szóló eltiltást kaptak az alábbi profi játékosok

  1. Icberg (Team Orange)
  2. XXX (Team Orange)
  3. Wynn (Team Orange)
  4. V30 (Team Orange)
  5. Yuen (Team Orange)
  6. 712 (Team Orange)
  7. ysj (Team Orange)
  8. xlx (Twelve)
  9. lyy (Twelve)
  10. eqq (Twelve)

36 hónapos bant szabtak ki másik két próra, yiyire és zezére. Az érintett klubok minden menedzserét és edzőjét szintén permabannal büntették. Mindemellett még olyan embereket is kizártak a profi LoL világából végleg vagy átmenetileg, akik belekeveredtek az ügybe. Volt olyan, aki csak 18 hónapra, amíg mások 24, 36 és 42 hónapra mehettek száműzetésbe. Asura, Yan Li, Jingyi és why permában részesült.

A tanulsága az esetnek, hogy a fogadáshoz kapcsolódó manipulációkat az egyik legsúlyosabban büntetik akár sportokban, akár az esportban. A tiszta játék szellemét semmilyen módon nem szabad megsérteni, mert erre épül az egész iparág.

Kövess Minket!



Gamer szótár