Elképesztő eladásokat produkál a Baldur's Gate 3, de ez sem menti meg a franchise-t

Elképesztő eladásokat produkál a Baldur's Gate 3, de ez sem menti meg a franchise-t

Dupla annyi példányban kelt el, mint a hatalmas sikernek örvendő Divinity: Original Sin 2.

A Baldur's Gate 3 egyértelműen uralta a 2023-as évet. A játékosok és a kritikusok is odavoltak ezért a Dungerons & Dragons világában játszódó RPG-ért, ami szinte minden címet maga mögé utasított. Ezért is volt hatalmas meglepetés, mikor múlt héten Swen Vincke – a Larian Studios alapítója és vezérigazgatója – bejelentette, hogy a jövőben teljes mértékben eltávolodnak ettől az univerzumtól, és más projektekre helyezik a hangsúlyt. Ennek következtében pedig sem Baldur's Gate 3 kiegészítőt, sem új részt nem fognak már kapni a rajongók. Ettől függetlenül újabb mérföldkőhöz érkezett a játék, ugyanis eddig körülbelül 15 millió példányban kelt el.

Vincke egy nyilatkozat során említette meg, hogy a Baldur's Gate 3-ból csaknem kétszer annyit adtak el, mint a Divinity: Original Sin 2-ből – amelyből körülbelül 7,5 millió példányt értékesítettek. Utóbbi egy körökre osztott RPG, amit szintén a Larian fejlesztett, és még 2017-ben jelent meg.

„Tehát ez majdnem duplája a Divinity: Original Sin 2-nek, szóval nagyon jól működik. A DOS 2 nagyon sikeres volt, így a Baldur’s Gate 3 felülmúlta azt, amire számítottunk” – mondta Swen.

Az interjú további részében a vezérigazgató arra is kitért, hogy a stúdió valami olyan projektet tervez, ami mellett eltörpül a Baldur's Gate 3, azonban ez még nem a következő cím lesz, hiszen már fejlesztés alatt áll egy másik izgalmas alkotás. Izgatottan várjuk, hogy merre tovább.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár