Folytatódik a D&D Betyárbecsület, csak egy kicsit másképp

Folytatódik a D&D Betyárbecsület, csak egy kicsit másképp

Ha minden igaz, akkor még nem kell lemondania a rajongóknak a történet folytatásáról.

A 2023-as Dungeons & Dragons mozifilm ugyan kritikailag sikert aratott, de bevételek tekintetében már nem büszkélkedhet, miután a 150 milliós büzsdéhez egy 208 milliót bevétel társult csak. Alighanem ez bőven elegendő volt ahhoz, hogy letegyenek a folytatásról. Ezt persze egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, de a bemutató óta csend honol a projekt háza táján.

Viszont most úgy tűnik, hogy a franchise következő felvonásáról még nem kell teljesen lemondanunk. A hírek szerint ugyanis a Paramount szeretne tető alá hozni egy Dungeons & Dragons tévésorozatot, és ez talán életben tarthatja a Betyárbecsület 2 esélyeit is, de az tény, hogy egy széria sokkal izgalmasabban hangzik, mint egy újabb mozifilm, mégpedig néhány kulcsfontosságú okból kifolyólag.

Ezeket olvastad már?

Általában véve az RPG műfajához jobban illik ez, mert a Dungeons & Dragonsnak hatalmas lore-ja van, amit könnyebb évadok formájában feldolgozni, mint egyetlen mozifilmben. Egy széria ezen kívül lehetővé teszi, hogy a történet természetes módon folytatódjon és jóval könnyebben be lehet mutatni a különböző szereplőket, fajokat, és szörnyeket, így a játék rajongói sokkal kielégítőbb adaptációt kapnak.

A D&D emellett egy magával ragadó, karakterközpontú játék, amit egy tévésorozat jobban át tud adni, mint egy film. Ilyenkor a készítőknek több ideje van arra, hogy kibontsanak egy-egy történetszálat, ezáltal a nézők is könnyebben beleélhetik magukat a különböző szerepekbe. Ez nagyon fontos minden olyan Dungeons & Dragons-adaptáció esetében, amely a játék varázsát szeretné átadni.

Míg ez a koncepció simán megvalósulhat, ezért a Paramount+-on van jövője a dolognak, a Honor Among Thieves 2 kevésbé tűnik valószínűnek, még az első film pozitív fogadtatása ellenére is. Bár Chris Pine bizakodóan nyilatkozott a folytatásról – és egy Dungeons & Dragons show még nagyobb hype-ot generálhatna egy második film iránt -, nehéz figyelmen kívül hagyni, hogy a Betyárbecsület milyen kevés hasznot hozott.

Kövess Minket!



Gamer szótár