Új játékon dolgoznak a Days Gone fejlesztői, de nem fog tetszeni

Új játékon dolgoznak a Days Gone fejlesztői, de nem fog tetszeni

Egy közelmúltban megjelent álláshirdetés buktatta le a projektet.

A Bend Studio hallatán elsősorban a Siphon Filter franchise és a Days Gone játékok juthatnak az eszünkbe. Előbbi 2007 óta nem adott semmi életjelet magáról, az utóbbi pedig elég döcögősen debütált 2019-ben. Ebben a nyílt világú zombiapokalipszises címben rengeteg potenciált van, azonban a kezdeti fennakadás sok gondot okozott a fejlesztőknek, melyeket később sikeresen orvosoltak, így mára túlnyomó részt pozitívak a játékosok értékelései. A rajongók azóta már a folytatásért esedeznek, azonban egyre több jel utal arra – köztük egy nemrég feladott álláshirdetés is –, hogy ez nem fog megvalósulni, vagy csak a távoli jövőben.

Évek óta köztudott, hogy a Bend Studio egy új játékon dolgozik, viszont hatalmas az ezt övező titkolózás. Egyes pletykák szerint a fejlesztés alatt álló címet a Guerrilla Decima Engine-jével építik, de semmi konkrétum nem látott napvilágot ezzel kapcsolatban sem. Most egy frissen feladott álláshirdetésből tudhatunk meg kicsit többet, melyben egy olyan vezető projektmenedzsert keresnek, aki jártas az élő szolgáltatási címek területén. A fejlesztők még nem készítettek ilyen alapú játékot, így valószínűsíthető, hogy egy teljesen új világon dolgoznak a színfalak mögött.

Habár ezzel sem vagyunk sokkal előrébb, most már legalább kizárhatjuk a korábbi játékaik folytatását. Az pedig, hogy még mindig szakértőket toboroznak a csapatukba, azt jelenti, hogy még most is a munkálatok viszonylag korai szakaszában lehetnek, így a közeljövőben felesleges a debütálásra készülnünk.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN