Élőszereplős filmes adaptációt kap a Days Gone – Már a főszereplő is megvan!

Élőszereplős filmes adaptációt kap a Days Gone – Már a főszereplő is megvan!

Az alkotás forgatókönyvét pedig az Oscar-díjra jelölt író, Sheldon Turner jegyzi. 

Habár a videójátékos film és sorozatadaptációk még igencsak gyerekcipőben járnak, a Sony nemrég úgy határozott, hogy a legsikeresebb exkluzív címeiből bizony a világnak szüksége van nagy és kisképernyős változatokra. Az elgondolásnak köszönhetően érkezik például a Last of Us, a God of War és a Horizon Zero Dawn széria, továbbá a Forza Horizon film, na meg a Ghost of Tsushima mozi. Az utóbbi projekt rendezőjének a John Wick filmek alkotóját, Chad Stahelskit nyerték meg, aki a fejébe vette, hogy az autentikus élmény érkezében teljes egészében japán stábbal és japán nyelven szeretne forgatni. 

A gyanútlan mozirajongó könnyen azt azt hinné ennyi folyamatban lévő produkció láttán, hogy a Sonynak bőven elég tartalma lesz az elkövetkezendő néhány évre, nemrég azonban kisebb, de inkább nagyobb meglepetésre bejelentették, hogy filmes adaptációt kap a 2019-es Days Gone is. A játék alapvetően egy zombis túlélőhorror, ami nem feltétlenül aratott osztatlan sikert és ezért a folytatás lehetősége egyelőre fel sem merült, a stúdió mégis láthat fantáziát a főszereplő Deacon St. John történetében, különben minek herdálnának el egy rakást pénzt? Komolyra fordítva a szót, a karakternek már meg is van a megszemélyesítője, ugyanis a Deadline információi szerint Sam Heughan bújik majd Deacon bőrébe, ami nem feltétlenül tetszik a játék rendezőjének számító John Garvinnak, mondván Sam Witwernek kellett volna kapnia a szerepet. 

A projekt forgatókönyvét nem kisebb elme, mint a Csontdaráló, az X-Men: Az elsők, illetve az Egek ura Oscar-díjra jelölt szövegkönyvét is jegyző Sheldon Turner írja. A fentebb már említett Heughan eddig olyan filmekben szerepelt, mint a 2020-as Bloodshot, a legtöbben pedig az Outlander – Az idegen című sorozatból ismerhetik, melyben egy 18-ik századi skót felföldi harcost, Jamie Frasert játssza. Mindezek alapján egyelőre elég ígéretesnek ígérkezik a film és csak remélni tudjuk, hogy nem rontják el útközben a készítők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!